Peste 1.000 de profesori au protestat la Deva: „Guvernul vine cu fărâmituri. Nu face decât să irite”

0
Publicat:

Peste 1.000 de cadre didactice din judeţul Hunedoara au protestat, marţi, la Deva, nemulţumite de rezultatele negocierilor purtate la Bucureşti pentru creşterea sumelor alocate sectorului de educaţie şi, implicit, majorarea salariilor, potrivit Agerpres.

Profesorii din Hunedoara au participat si la protestul de săptămâna trecută din Capitală
Profesorii din Hunedoara au participat si la protestul de săptămâna trecută din Capitală

Protestatarii au organizat un marş pe principalele bulevarde din oraş.

„Participarea la grevă este masivă în judeţul Hunedoara, în toate şcolile, iar peste 1.000 de oameni, de la Uricani până la Brad, au venit în faţa Prefecturii. Din păcate, negocierile se puteau termina de ieri (luni, n.r.). Nu ştiu de ce Guvernul vine cu fărâmituri. Nu face decât să irite. Ultima ofertă a Guvernului trebuia să vorbească despre salarii şi despre viitoarea Lege a salarizării", a declarat preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar (SIP) Hunedoara, Paul Rusu.

Participarea la grevă, mai mare decât numărul membrilor SIP Hunedoara

Cadrele didactice s-au oprit la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi la cel al Prefecturii Hunedoara. Aici au intonat imnul de stat al României şi au anunţat că nu vor renunţa la greva generală.

Dascălii au mai organizat un marş de protest la Deva săptămâna trecută, la finalul acestuia ei depunându-şi pixurile şi stilourile pe scările Prefecturii, într-un gest simbolic faţă de situaţia din învăţământ.

În judeţul Hunedoara sunt peste 5.000 de sindicalişti în învăţământul preuniversitar, iar participarea la greva generală este mai mare decât numărul membrilor SIP Hunedoara.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite