LSRS dă startul concursului de Excelenţă Academică pentru studenţii români din străinătate

0
0
Sergiu Paşca, desemnat cel mai bun student român al anului la Gala din 2013        FOTO: Arhiva personală
Sergiu Paşca, desemnat cel mai bun student român al anului la Gala din 2013        FOTO: Arhiva personală

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) anunţă lansarea ediţiei cu numărul cinci a concursului pentru „Premiile de Excelenţă Academică în Străinătate”, ce vor fi decernate în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate.

Premiile vor fi acordate studenţilor români cu experienţă academică la cel mai înalt nivel, la următoarele categorii: 

  • Studentul Român al Anului din America de Nord” (un premiu pentru nivelul universitar şi un premiu pentru nivelul post-universitar),
  • Studentul Român al Anului din Europa” (un premiu pentru nivelul universitar şi un premiu pentru nivelul post-universitar)
  • Studentul Român al Anului de pe Alte Continente
  • Studentul Român Erasmus al Anului
  • Studentul Anului în România
  • Premiul Special în Arte”.


Toate candidaturile, cu excepţia celei pentru „Studentul Anului în România”, vor participa automat în competiţia pentru Marele Premiu: „Studentul Român al Anului”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Condiţii de participare

Reprezentanţii LSRS arată că, pentru a candida la una dintre secţiunile menţionate, tinerii interesaţi trebuie să-şi trimită CV-ul şi o scurtă autodescriere (maximum 150 de cuvinte) la adresa de
e-mail studentulanului@lsrs.ro.

Pentru categoria ”Studentul Român Erasmus al Anului”, documentele necesare sunt CV-ul, o autodescriere şi formularul de candidatură „Call for Applications Erasmus”, care poate fi descărcat de pe site-ul Galei LSRS. Acestea vor fi trimise la adresa erasmus@lsrs.ro.

”LSRS va oferi, şi în acest an, un Premiu Special în Arte. Acest premiu va fi jurizat de către experţi consacraţi în acest domeniu şi se adresează studenţilor români din străinătate cu rezultate excepţionale în domeniul artistic.
Pentru Marele Premiu sunt eligibili toţi studenţii români care au studiat în anul universitar 2012-2013 în străinătate, indiferent de aria geografică şi domeniul de studiu”, se mai arată în comunicat.

Candidaţii se pot înscrie în concurs online, până la data de 15 noiembrie 2013. Pentru mai multe detalii, aceştia sunt invitaţi să consulte documentele complete despre competiţie şi despre procedura de înscriere pe website-ul evenimentului.

Iar premiile vor fi înmânate câştigătorilor în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, programată pentru data de 8 ianuarie 2014, la Bucureşti.

Gala Studenţilor Români din Străinătate, ediţia a V-a (2014), marchează totodată aniversarea a cinci ani de activitate a LSRS.

”Prin proiectele derulate, LSRS oferă studenţilor români din străinătate un cadru de dialog şi recunoaştere, susţinându-le interesele şi promovându-le meritele în societatea românească. Totodată, LSRS încurajează păstrarea legăturii cu România şi promovarea unei imagini pozitive a ţării noastre în lume, prin intermediul acestor modele de excelenţă şi profesionalism”, potrivit reprezentanţilor LSRS.

Ultimii câştigători ai premiului „Studentul anului“

La Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate din ianuarie 2013, Sergiu Paşca a fost desemnat cel mai bun student român din străinătate, cercetător care încearcă să descopere un leac pentru autism, în cadrul Facultăţii de Medicină de la Stanford, în timp ce Alexandru Călin este cel mai bun student din România din anul universitar 2011-2012.

În 2012, marele premiu oferit de Liga Studenţilor Români în Străinătate (LSRS) pentru cel mai bun student român în străinătate din 2011 a mers către Alexandra Balahur-Dobrescu (28 de ani), în prezent cercetător post-doctoral la Joint Research Centre (JRC) al Comisiei Europene.

La cea de-a doua ediţie a Galei LSRS, din 2011, premiul cel mare a mers la Cristina Ghenoiu (31 de ani), o tânără cercetătoare de la Rockefeller University care luptă pentru descoperirea unor tratamente pentru diferite tipuri de cancer.

Iar Theodor Braşoveanu (29 de ani), doctorand în fizică teoretică la Universitatea Princeton, este câştigătorul primei Gale organizate de LSRS, în 2010, iar anul trecut a fost decorat de Casa Regală cu „Medalia Regele Mihai I pentru loialitate“.


Sergiu Paşca e cel mai bun student român din străinătate. Cercetător la Facultatea de Medicină de la Stanford (SUA), el mizează pe revenirea tinerilor în ţară

Liga Studentilor Români din Străinătate şi-a desemnat aseară câştigătorii în cadrul Galei de la Palatul Parlamentului. Sergiu Paşca este cel mai bun student român din străinătate, în timp ce Alexandru Călin este cel mai bun student din România din anul universitar 2011-2012.

VIDEO Gruia Bădescu, studentul anului în Europa postuniversitară, doctorand la Cambridge: „Cele cinci lucruri pe care le-aş schimba la Bucureşti“

Gruia Bădescu, românul care a câştigat premiul pentru cel mai bun student român din Europa, nivelul postuniversitar, la Gala LSRS de săptămâna aceasta şi care cercetează acum reconstrucţia urbană la Cambridge a explicat într-un interviu acordat ”Adevărul” ce ar schimba în Bucureşti.

EXCLUSIV Sergiu Paşca, studentul român al anului 2012 din străinătate: „Ar fi trebuit să plec la studii mai devreme“

La 30 de ani, Sergiu Paşca a primit şi premiul „Cel mai bun student român din străinătate“ la Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate din 2013 şi ar fi vrut să plece la studii în afară mai devreme. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, Paşca spune că aspiră la propriul laborator de cercetare în care să continue studiile despre autism, însă în America, pentru că „e greu să faci cercetare în România“.

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite