VIDEO Gruia Bădescu, studentul anului în Europa postuniversitară, doctorand la Cambridge: „Cele cinci lucruri pe care le-aş schimba la Bucureşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gruia Bădescu spune că ”Bucureştiul merită să fie iubit de locuitorii săi”  FOTO: Adevărul / Alex Varninschi
Gruia Bădescu spune că ”Bucureştiul merită să fie iubit de locuitorii săi”  FOTO: Adevărul / Alex Varninschi

Gruia Bădescu, românul care a câştigat premiul pentru cel mai bun student român din Europa, nivelul postuniversitar, la Gala LSRS de săptămâna aceasta şi care cercetează acum reconstrucţia urbană la Cambridge a explicat într-un interviu acordat ”Adevărul” ce ar schimba în Bucureşti.

Este doctorand la Universitatea Cambridge, a studiat relaţia dintre oraş şi societate în cadrul unui grant National Geographic Society, iar în 2009 a lucrat şi la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al centrului Bucureştiului. 

Gruia Bădescu este câştigătorul premiului pentru cel mai bun student român din Europa, la nivelul posuniversitar, oferit la Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), care a avut loc marţi seară, la Palatul Parlamentului.

"Cum poţi vindeca un oraş după traumă? Această întrebare mi-a definit atât traiectoria academică interdisciplinară dar şi implicarea socială”, aşa îşi descrie Gruia pasiunea pentru urbanism şi ”regenerare urbană”.

Într-un interviu acordat ziarului ”Adevărul”, tânărul doctorand la Cambridge spune că, la capitolul administraţie publică, în România ”este o situaţie foarte tristă”, vina fiind împărţită între sectorul public şi locuitorii oraşelor. ”E o mare problemă de la identitate la economie politică şi, impreuna, cele două pot explica o situiaţie de derivă a ţării în domeniul acesta”, explică Gruia.

Spune că nu se vede încă în funcţia de Arhitect-şef al Capitalei, pentru că ”astfel de poziţii sunt în general pentru oameni care ştiu să se descurce foarte bine printre rechini şi alte elemente negative”.

Ar schimba câteva lucruri în privinţa Bucureştiului, de la legislaţie şi limitarea investiţiilor costisitoare, până la schimbarea atitudinii bucureştenilor faţă de propriul oraş şi ”mai multe zâmbete pe stradă”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite