Actele de studii vor avea cod QR. Anunțul Ministerului Educației

0
Publicat:

Ministerul Educației a transmis joi, 23 noiembrie, printr-o postare publicată pe Facebook că, începând cu anul 2024, diploma de absolvire a liceului și certificatul de acordare a definitivării în învățământ „urmează să conțină ca element distinctiv un cod QR”. 

Actele de studii vor avea cod QR. FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca (Arhivă)
Actele de studii vor avea cod QR. FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca (Arhivă)

Am pus în consultare publică proiectul de Hotărâre privind tipurile de informații și formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenților și personalului didactic din sistemul național de învățământ preuniversitar! 

Elementul de noutate: începând cu anul 2024, diploma de absolvire a liceului, precum și certificatul de acordare a definitivării în învățământ, urmează să conțină ca element distinctiv un cod QR, urmând ca această măsură să fie extinsă începând cu anul școlar 2024-2025 pentru toate formularele actelor de studii. 

Prin implementarea codului QR pe documentele de recunoaștere emise de CNRED se va putea accesa modulul „Verificare stadiu dosar” de pe site-ul CNRED, care are acum o nouă interfață: cnred.edu.ro”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Ministerul Educației.

Documentul supus consultării publice este disponibil aici

Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise până luni, 4 decembrie 2023, inclusiv, pe adresa de e-mail acte.studii@edu.gov.ro.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite