Rusia continuă să amenințe: Aderarea Ucrainei la NATO, „o ameninţare absolută pentru ţara noastră”

0
Publicat:

Rusia a avertizat că aderarea Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică ar urma să aibă consecinţe „foarte negative” pentru securitatea europeană. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut acest anunț luni, chiar cu o zi înainte de începerea summitului NATO, unde va fi dezbătută candidatura Kievului, informează AFP.

Aderarea Ucrainei la NATO ar putea avea consecințe „foarte negative” FOTO Shutterstock
Aderarea Ucrainei la NATO ar putea avea consecințe „foarte negative” FOTO Shutterstock

Aderarea Ucrainei la NATO ar avea consecinţe foarte, foarte negative aspra întregii arhitecturi a securităţii europene, a fost declarația lui Dmitri Peskov.

Reacție la amenințarea pentru Rusia

Peskov a mai afirmat, de asemenea, că o astfel de mutare ar reprezenta o amenințare absolută pentru Rusia și va necesita o reacție fermă.

Ea ar constitui de asemenea o ameninţare absolută pentru ţara noastră, ceea ce va necesita o reacţie clară şi fermă din partea noastră, a adăugat el.

Liderii statelor membre ale NATO se reunesc marţi şi miercuri în Lituania, pentru un summit ce ar urma să fie dominat de răspunsul Alianţei Nord-Atlantice la intervenţie militară a Rusiei în Ucrainei şi de solicitare de aderare la NATO a Kievului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, ce va fi prezent, a declarat că nu se aşteaptă ca Ucraina să adere la NATO înainte de încheierea conflictului, dar şi-a exprimat speranţa că summitul va da un „semnal clar” ţării sale.

Vladimir Putin a denunţat în repetate rânduri extinderea NATO spre est şi a acuzat membrii Alianţei că participă la conflict livrând arme Kievului.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite