Putin, interviu despre miza războiului din Ucraina: Cum am putea ignora capacitățile nucleare ale țărilor NATO?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat într-un interviu la canalul public Rossiya 1, difuzat duminică, că obiectivul Occidentului este provoace înfrângerea strategică Federației Ruse și apoi să o desființeze, astfel că nu are de ales decât să ia în considerare capabilitățile nucleare ale NATO, relatează Reuters.

Putin a ținut un discurs despre starea națiunii pentru a marca aniversarea invaziei FOTO PROFIMEDIA
Putin a ținut un discurs despre starea națiunii pentru a marca aniversarea invaziei FOTO PROFIMEDIA

NATO chiar ar fi pus totul pe hârtie, susține președintele rus fără a specifica sub ce formă.

Săptămâna trecută, liderul rus a încercat să sublinieze determinarea Rusiei de a lupta în Ucraina anulând un tratat istoric de control al armelor nucleare, anunțând că noi sisteme strategice au fost puse în pregătire și avertizând că Moscova ar putea relua testele nucleare.

Putin a precizat că Rusia va relua discuțiile doar după ce vor fi luate în considerare și armele nucleare ale Marii Britanii și Franței.

În condițiile de astăzi, când țările mari din NATO și-au declarat drept obiectiv principal să ne provoace o înfrângere strategică, astfel încât poporul nostru să sufere, așa cum spun ei, cum am putea ignora capacitățile lor nucleare?” a declarat Putin.

Putin argumentează că în acest context poporul rus, așa cum este el în prezent, ar putea să nu supraviețuiască, poate cu excepția unor moscoviți și urali.

„Ei au un singur scop: să desființeze fosta Uniune Sovietică și componenta sa fundamentală - Federația Rusă. Iar [după ce vor lichida Rusia], poate că ne vor accepta în așa-numita familie a popoarelor civilizate, dar numai separat, pe fiecare parte în parte. Și în ce scop? Pentru a manipula aceste părți și a le aduce sub controlul lor”, a subliniat Putin într-un interviu pentru canalul public Rossiya 1, citat de Tass.

Miza războiului din Ucraina

Putin sugerează că Rusia poartă o bătălie existențială în Ucraina și că miza invaziei este supraviețuirea poporului rus. 

„Dacă vom urma această cale [prăbușirea Rusiei], cred că soarta multor popoare din Rusia și, mai presus de toate, desigur, a poporului rus, se poate schimba dramatic, ei bine, într-un mod fundamental”, a spus el, răspunzând la întrebările jurnalistului Pavel Zarubin.

„Nici măcar nu știu dacă un astfel de grup etnic precum poporul rus mai poate supraviețui așa cum există astăzi. Ei bine, vor fi niște moscoviți, Urali și așa mai departe", a adăugat Putin.

Putin a afirmat că „aceste planuri sunt expuse pe hârtie”, dar că, în condițiile construirii relațiilor, Rusia a încercat să nu aducă vorba despre asta „din motive de parteneriat”.

Dar totul este acolo, totul este scris, totul este pus pe hârtie. Ei bine, și acum, când încercările lor de a reface lumea exclusiv pentru ei înșiși după prăbușirea Uniunii Sovietice, pe care au adus-o într-o astfel de situație, bineînțeles, suntem obligați să răspundem la asta”, a spus Putin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite