Putin: Țările occidentale au un singur scop: să distrugă fosta Uniune Sovietică şi partea sa principală, Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) că participă la conflictul din Ucraina prin furnizarea de arme forţelor Kievului. Mai multe țări europene și nu numai s-au mobilizat și au ajutat Ucraina cu arme.

Vladmir Putin FOTO Profimedia
Vladmir Putin FOTO Profimedia

Ei (ţările NATO) trimit Ucrainei arme în valoare de zeci de miliarde de dolari. Aceasta este cu adevărat participare” (la conflictul din Ucraina), a spus Putin într-un interviu pentru canalul Rossia-1, difuzat duminică.

"Asta înseamnă că ei iau parte, zilnic, la crimele regimului de la Kiev", a adăugat preşedintele rus.

Ţările occidentale, a mai afirmat Putin, au "doar un singur scop: să distrugă fosta Uniune Sovietică şi partea sa principală, Federaţia Rusă".

"Doar în acel moment ei ne vor accepta poate în aşa-zisa familie a popoarelor civilizate, însă doar separat, fiecare parte separat", a continuat Vladimir Putin, în acest interviu acordat în marja unui concert patriotic ce a avut loc joi, cu o zi înainte de marcarea unui an de la declanşarea ofensivei ruse în Ucraina.

În acest interviu, preşedintele rus şi-a reiterat de asemenea apelul la crearea unei lumi multipolare.

"Suntem împotriva a ce? Împotriva faptului că această lume nouă ce apare se construieşte doar în interesul unei singure ţări: SUA. Acum, tentativele lor de a reconfigura lumea conform imaginii lor, după destrămarea Uniunii Sovietice, au dus la această situaţie, (iar) noi suntem pur şi simplu obligaţi să reacţionăm", a spus Putin.

Rusia a declanşat o invazie în Ucraina, de la începerea căreia a fost marcat vineri, 24 februarie, un an, prima agresiune de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Agerpres.

Mai multe țări europene și numai s-au mobilizat pentru a ajuta cu arme Ucraina, în încercarea de a se apăra de invazia rusă.

În urmă cu un an, pe 24 februarie, armatele ruse invadau regiunea Donețk din Ucraina.

NATO nu poate interveni în ajutorul Ucrainei, țara nefiind membră a alianței.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite