Un nou atac raider la Banca de Economii. Din Consiliul de Administraţie s-au retras reprezentanţii minoritarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi din cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al singurei bănci cu capital majoritar de stat s-au retras din funcţie. Motivele nu au fost anunţate. La mijloc ar putea fi relaţiile tensionate între acţionarul majoritar şi cei minoritari

Zilele trecute pe pagina WEB a Băncii de Economii a fost înnoită informaţia despre componenţa Consiului de Administraţie al instituţiei financiare. De acolo au dispărut cei doi reprezentanţi ai minoritarilor, auditorul Galina Nistor şi avocatul Victor Berlinski, şi au rămas doar trei reprezentanţi ai statului, care deţine pachetul majoritar - Victor Bodiu (secretarul general al Guvernului), Veaceslav Mămăligă (consilierul ministrului Finanţelor) şi Elena Matveeva (manager la BEM).

Motivele nu au fost anunţate de administraţia instituţiei.
Avocatul Victor Berlinschi a refuzat să explice motivele retragerii din Consiliul Băncii de Economii.

La mijloc ar putea fi situaţia gravă de la Bancă, dar şi neînţelegerile dintre acţionari.

Potrvit unor surse, banca este obiectul unui nou atac raider, iar în spatele acestuia ar sta persoane din conducerea ţării.

Un argument în plus sunt tranzacţiile suspecte cu 4,64% din acţiunile Băncii de Economii, care au fost vândute miercuri la Bursa de Valori a Moldovei contra sumei de 15,4 milioane de lei, sau circa 1,24 milioane de dolari. Preţul deşi mai mare de aproape trei ori decât valoarea nominală, este cu mult sub valoarea reală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite