Un nou atac cu explozibil la Tiraspol. Drona a fost doborâtă înainte să atace un centru de telecomunicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Presa de la Tiraspol a anunţat marţi, 3 mai, că s-a reuşit neutralizarea unei drone cu explozibil, care urma să atace centrul de radiotelecomunicaţii din satul Maiac, aflat sub controlul autorităţilor neconstituţionale din Transnistria. Presa din regiune, citată de Unimedia.info, afirmă că era vizată cabina cu transformatoare, ceea ce ar fi destabilizat întreaga reţea de radiotelecomunicaţii din regiune.

Potrivit informaţiilor, o dronă cargo cu 2 kilograme de plastide şi un Molotov de 5 litri a fost doborâtă, înainte să ajungă la destinţie şi să provoace o explozie. Dispozitivul ar fi urmat să fie detonat, de la distanţă, prin intermediul unui semnal radio.

„Ţinta era încăperea în care se află sistemul de răcire pentru transformatoare. Asta ar fi destabilizat complet centrul de radio şi televiziune din Maiak”, scrie presa din regiunea transnistreană.

Amintim că autorităţile neconstituţionale din Transnistria au instituit cod roşu de pericol terorist, după ce în stânga Nistrului au fost înregistrate explozii în trei regiuni - Tiraspol, Grigoriopol şi Parcani.

În seara zilei 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. O explozie s-a produs şi asupra unei unităţi militare din satul Parcani.

Pe 26 aprilie curent, s-au produs noi explozii în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate.

Maia Sandu a spus că anumite forţe „pro-război” din Transnistria sunt interesate în destabilizarea situaţiei. 

Maia Sandu a confirmat că s-au produs explozii şi pe Aerodromul din Tiraspol, precizând că nu sunt cunoscute sursele exploziei.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”.

Aşa-numitul „minister de interne” de la Tiraspol a acuzat autorităţile de la Kiev că ar fi folosit drone deasupra satului Cobasna, raionul Rîbniţa (teritoriu necontrolat de autorităţile de la Chişinău şi care se află la câţiva kilometri de Ucraina) unde se află depozitul cu muniţii sovietice, care, potrivit experţilor, este cel mai mare depozit de muniţii din Europa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite