Un diplomat al Ambasadei ruse la Chișinău, declarat persoană indezirabilă. Ambasadorul, convocat la MAE UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Rusiei în Rep. Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la sediul MAE de la Chișinău pentru a-i fi exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor ilegale în Transnistria, dar și pentru a fi anunțat despre faptul că un angajat al misiunii diplomatice a fost declarat persoana indezirabilă.

Un angajat al Ambasadei ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă. FOTO: Facebook
Un angajat al Ambasadei ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă. FOTO: Facebook

UPDATE: „Partea rusă va da un răspuns adecvat”, a declarat un reprezentant al Ministerului rus de Externe pentru RIA Novosti, agenţia de propagandă a Kremlinului, după ce Chișinăul și-a anunțat decizia. 

Știrea inițială

În dimineața zilei de marți, diplomatul rus Oleg Vasnețov a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău. 

,,Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești”, anunță reprezentanții MAE.

Totodată, responsabilii Ministerului moldovean de Externe menționează că ,,în acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”. 

Declarația Maiei Sandu

Anunțul a fost făcut a doua zi după ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Guvernul va răspunde Kremlinului.

,,Este o nouă acțiune care sfidează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova din partea Federației Ruse, este o nouă acțiune care denotă lipsă de respect față de statul Republica Moldova și față de cetățenii Republici Moldova.  Și acțiunea de răspuns va fi anunțată de Guvern în termeni”, a declarat președintele Republicii Moldova, fiind întrebat despre decizia ilegală a Rusiei de a organiza alegerile în regiunea separatistă Transnistria, în timp ce Guvernul moldovean a permis votul numai pe teritoriul Ambasadei Rusiei la Chișinău. 

În data de 17 martie, pe teritoriul regiunii separatiste Transnistria au fost deschise șase secții de votare în timpul alegerilor prezidențiale din Rusia, jumătate dintre ele fiind în orașul Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite