O delegaţie din Republica Moldova pleacă la Moscova pentru a negocia ridicarea interdicţiilor la produsele moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restricţiile impuse de Rusia la exportul de fructe moldoveneşti sunt nejustificate FOTO: ACED
Restricţiile impuse de Rusia la exportul de fructe moldoveneşti sunt nejustificate FOTO: ACED

Specialişti de la Ministerul economiei, Ministerul afacerilor externe şi integrării europene şi ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor se vor deplasa la Moscova pentru a negocia reluarea exporturilor de fructe, vinuri şi conserve din legume

Natalia Gherman, Ministrul afacerilor externe şi integrării europene consideră că toate problemele care au apărut şi pot să apară pe viitor în relaţia cu Federaţia Rusă trebuie rezolvate exclusiv prin calea dialogului.

"Republica Moldova nu a încetat încercările de a promova acest dialog cu partenerii din Federaţia Rusă. Cu două săptămâni în urmă am transmis un mesaj adresat Ministerului Economiei şi Comerţului din Federaţia Rusă, cu invitaţia de a avea încă o rundă de consultări pe domeniul economico-comercial. Consultările au fost acceptate. Săptămâna curentă o delegaţie din Republica Moldova, din care vor face parte experţi de la Ministerul Economiei şi experţi de la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, se vor deplasa la Moscova. Chiar dacă există un gest neprietenos de încetare a exporturilor moldoveneşti pe piaţa Federaţiei Ruse, considerăm că şi acest element al relaţiei trebuie să fie discutat la nivel de experţi, după care, bineînţeles, vor fi făcute toate concluziile de rigoare. Repet, noi suntem pentru promovarea acestui dialog în orice condiţii", susţine Natalia Gherman, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit administraţiei Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentară, specialiştii se vor deplasa astăzi la Moscova pentru a negocia reluarea exporturilor de fructe, conserve de legume şi vinuri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite