Moldova recunoaşte Crimeea ca parte a Rusiei? 13 companii din regiune figurează în lista întreprinderilor ruseşti care pot exporta produsele în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conservele de peste de la Combinatul piscicol din Kerci, sunt exportate în Moldova ca producţie rusească FOTO kerch.com.ru
Conservele de peste de la Combinatul piscicol din Kerci, sunt exportate în Moldova ca producţie rusească FOTO kerch.com.ru

213 companii din Rusia au trecut controlul fitosanitar şi veterinar moldovenesc şi îşi pot exporta produsele alimentare în Republica Moldova, anunţă Rosselhoznadzor. În listă figurează şi 13 întreprinderi din Crimeea.

În lista publicată pe 23 iulie 2014 de Serviciul federal rus de control veterinar şi fitosanitar, Rosselhoznadzor, alături de 200 întreprinderi din industria alimentară din Rusia au fost incluse şi 13 companii din Crimeea.

Printre acestea se numără şapte fabrici din industria piscicolă a Republicii Crimeea (conserve de peşte), doi producători de carne şi produse din carne, două fabrici de produse furajere şi două de lactate.

Potrivit Rosselhoznadzor, firmele au trecut controlul fitosanitar şi veterinar moldovenesc şi îşi pot exporta producţia în Republica Moldova ca întreprinderi ruseşti.

De notat că autorităţile moldoveneşti nu au anunţat oficial nicio restricţie la producţia din Crimeea, după anexarea acesteia de către Rusia.

Amintim că Rusia a impus embargo la exporturile de vinuri, fructe, conserve de fructe şi legume din Republica Moldova.

Lista companiilor rusesti publicata de Rosselhoznadzor FOTO fsvps.ru
Companii din Crimeea în lista Rosselhoznadzor FOTO fsvps.ru

Lista firmelor din Rusia ce au trecut controlul sanitar şi veterinar moldovenesc SURSA: fsvps.ru

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite