Vicepreşedintele Egiptului a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Egiptului, Mohamed ElBaradei, a anunţat miercuri după-amiază că demisionează, pe fondul violenţelor soldate cu peste 100 de morţi, relatează AFP.

"A devenit dificil să continui asumarea responsabilităţii unor decizii cu care nu sunt de acord", i-a scris ElBaradei preşedintelui interimar egiptean Adly Mansour.

Egiptul traversează o perioadă de criză profundă care s-a accentuat pe 3 iulie, când armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi.

Forţele de ordine au intervenit miercuri pentru dispersarea susţinătorilor lui Morsi, violenţele soldându-se cu peste 100 de morţi.

Alte ştiri asemănătoare: 

Armata din Egipt previne manifestaţiile în afara Cairo: trenurile au fost blocate

Trenurile spre şi dinspre Cairo au fost blocate miercuri, în urma asaltului sângeros asupra pieţelor ocupate de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, cu scopul de a evita regruparea manifestaţiilor în afara capitalei, a anunţat Guvernul, relatează AFP.

VIDEO Ciocniri între susţinătorii lui Mohamed Morsi şi locuitori din Cairo

Poliţia a folosit grenade lacrimogene, marţi, pentru a dispersa mulţimea după ciocnirile dintre susţinătorii preşedintelui destituit Mohamed Morsi şi locuitorii din centrul oraşului Cairo, a constatat un fotograf al AFP.

Israelienii au interceptat o rachetă lansată din Egipt

Forţele israeliene au detectat şi interceptat cu succes o rachetă lansată din regiunea egipteană Sinai spre staţiunea Eilat, din sudul Israelului, , în noaptea de luni spre marţi. De la înlăturarea preşedintelui islamist Mohamed Morsi, Sinai a devenit refugiul grupurilor de jihadişti care se opun armatei şi cer eliberaarea lui Morsi şi a capilor Frăţiei Musulmane, arestaţi de la începutul lunii iulie.

Justiţia egipteană a prelungit detenţia preventivă a fostului preşedinte Mohamed Morsi

Justiţia egipteană a anunţat luni prelungirea cu 15 zile a detenţiei preventive a preşedintelui Mohamed Morsi, demis şi arestat de armată pe 3 iulie, informează AFP.

Poliţia intenţionează să disperseze treptat manifestanţi pro-Morsi din pieţe, la Cairo

Poliţia va dispersa în mod "treptat", în decurs de "mai multe zile" şi după "mai multe somaţii", mitinguri ale susţinătorilor fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată, care ocupă de o lună două pieţe în Cairo, au anunţat duminică oficiali de rang înalt, potrivit Mediafax.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite