Un ministru a fost jefuit și armele gărzilor de corp au fost furate în Africa de Sud

0
Publicat:

Anvelopele mașinii lui Sindisiwe Chikunga au fost găurite de țepi pe o autostradă la sud de Johannesburg, potrivit poliției.

Poliția din Africa de Sud îi caută pe autorii jafului FOTO Shutterstock
Poliția din Africa de Sud îi caută pe autorii jafului FOTO Shutterstock

Un ministru al guvernului sud-african a fost jefuit, iar gărzilor sale de corp le-au fost furate armele, a anunțat poliția, în ceea ce autoritățile din țară l-au descris drept un „incident fără precedent".

Atacul a avut loc luni, în timp ce ministrul transporturilor, Sindisiwe Chikunga, se deplasa pe o autostradă la sud de Johannesburg, a declarat poliția.

„Anvelopele mașinii ministrului au fost perforate de țepi, ceea ce a dus la oprirea mașinii, permițându-le infractorilor să îi jefuiască pe ocupanți de obiecte de valoare", a precizat Ministerul Transporturilor, potrivit The Guardian.

Ministrul și gărzile sale au ieșit din această încercare „nevătămați și în siguranță", a adăugat acesta.

Un purtător de cuvânt al poliției, Athlenda Mathe, a declarat că hoții au fugit cu obiecte personale și cu două pistoale ale Serviciului de Poliție din Africa de Sud (SAPS).

„De atunci a fost lansată o vânătoare de oameni ca urmare a acestui incident fără precedent și pentru a-i aduce în fața justiției pe cei responsabili", a declarat Mathe.

Africa de Sud are de mult timp reputația de a avea o criminalitate violentă și este adesea descrisă ca fiind una dintre cele mai periculoase țări din lume în afara zonelor de război.

Poliția a înregistrat peste 500 de jafuri și aproape 70 de crime pe zi în această țară cu 62 de milioane de locuitori în perioada aprilie-iunie a acestui an, potrivit statisticilor oficiale. Autoritățile au fost acuzate că nu reușesc să asigure siguranța și să garanteze justiție pentru victimele infracțiunilor.

„SAPS se angajează să își execute mandatul de a proteja executivul țării și comunitatea în general", a declarat Mathe. „Protecția VIP-urilor este unul dintre domeniile prioritare cheie pentru SAPS și a fost realizată cu excelență de-a lungul anilor."

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite