Tribul fascinant în care femeile întâmpină vizitatorii cu relații sexuale, iar scăldatul este „interzis”

0
Publicat:

Tribul indigen Himba, cu o populație de 50.000 de locuitori, a interzis scăldatul și își oferă membrele de sex feminin vizitatorilor într-un ritual ciudat, menit să înăbușe gelozia. De asemenea, ei au scos în afara legii scăldatul, considerându-l un act „interzis”, notează Daily Star.

Femeie din tribul Himba FOTO Profimedia
Femeie din tribul Himba FOTO Profimedia

Tribul Himba are o populație estimată la aproximativ 50.000 de persoane în Namibia, din  sud-vestul Africii.

Strângerea de resurse, cum ar fi hrana și apa, construirea de case pentru membrii tribului și îngrijirea culturilor fac parte din viața tribului, care are câteva reguli unice. Băile sunt „interzise”, fiind înlocuite de „băi de fum”. Această practică implică formarea unui nor de fum și utilizarea unei rășini aromatice și unt, deoarece se crede că acest amestec neobișnuit alungă insectele.

În același timp, turiștii se pot trezi cu propuneri sexuale din partea unora dintre femeile din trib, la insistențele soților lor. Astfel, în momentul în care femeia are contact sexual cu un vizitator, soțul doarme afară, într-un ritual desemnat pentru îndepărtarea geloziei.

„Când un vizitator bate la ușă, bărbatul își arată aprobarea și plăcerea de a-și vedea oaspetele oferindu-i tratamentul Okujepisa Omukazendu, adică soția este dată oaspetelui său pentru a-și petrece noaptea cu el, în timp ce soțul doarme în altă cameră. În cazul în care nu există o cameră disponibilă, soțul ei va dormi afară”, notează Africa Scope.  

Compus în principal din crescători de animale, tribul a supraviețuit prin relațiile prietenoase cu vizitatorii, fiind învățați să se descurce singuri în toate aspectele vieții lor, de la hrana lor, la religie și cultură. Membrii Himba îl venerează pe zeul namibian Mukuru.

Credința lor în Mukuru se pretează la credința într-un cult al strămoșilor morți, un rol preluat după moarte, în care membrii tribului care au trăit anterior se pretează la roluri de mesageri. Potrivit cultului Mukuru, morții transmit mesaje între Dumnezeu și cei vii.

De asemenea, trebuie menționat că în tribul Himba, unele femei sunt căsătorite cu același bărbat, practicând poligamia și fiind dornice să ofere diferite servicii cu cei care trec pragul tribului lor. Ei sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor și pentru deschiderea lor față de vizitatori, un aspect notabil al culturii lor care a atras atenția celor din afara tribului.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite