Bilanțul incendiului de la Johannesburg a ajuns la cel puțin 74 de morți, între care 12 copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 74 de persoane, între care 12 copii, şi-au pierdut viaţa joi, într-un incendiu declanşat într-un imobil din Johannesburg - Africa de Sud, arată un ultim bilanţ anunţat de autorităţile sud-africane, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Incendiul a fost unul de proporții. FOTO Profimedia
Incendiul a fost unul de proporții. FOTO Profimedia

Incendiul, care între timp a fost stins, a distrus un imobil cu patru etaje din centrul oraşului.

Flăcările a izbucnit miercuri noaptea, din cauze încă necunoscute. Joi dimineaţa, pompierii căutau în continuare alte victime, iar poliţia blocase accesul în zonă. Au fost găsite cadavrele a 24 de femei şi 40 de bărbaţi.

„Alţi zece rămân neidentificaţi pentru că gradul de calcinare nu permite identificarea", a spus Thembalethu Mpahlaza, şeful serviciului criminalistic al provinciei Gauteng, care reuneşte Johannesburg şi capitala Pretoria.

O „tragedie imensă”

Anterior, bilanțul indica 73 de morţi, iar rămăşiţele unui copil cu vârsta sub doi ani au fost deja găsite.

La spitalele din regiune au ajuns aproximativ 60 de răniţi. Operaţiunile de salvare şi căutare erau pe cale să se încheie spre seară.

Preşedintele Cyril Ramaphosa a deplâns o „tragedie imensă" cu acest dezastru care se numără printre cele mai mortale incendii de clădiri din lume din ultimii 20 de ani şi al cărui bilanţ îl depăşeşte acum pe cel de la Turnul Grenfell (72 de morţi) în iunie 2017 la Londra.

 Amintim că  în iulie 2023, o secțiune a conductei principale de gaze, care trece pe sub o șosea în cartierul de afaceri al orașului Johannesburg, a explodat. Cel puțin 41 de persoane au fost rănite atunci.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite