Masacrul de la festival. Medicii israelieni, îngroziți de cruzimea atacului Hamas: „Nu doar i-au împușcat, le-au tăiat gâturile”

0
Publicat:

Un festival la care participau aproximativ 3.000 de tineri, israelieni dar și turiști, s-a transformat sâmbătă dimineață într-o baie de sânge. Supraviețuitorii povestesc îngroziți că sute de teroriști au început să tragă în ei.

Iadul s-a dezlănțuit în Israel FOTO Profimedia
Iadul s-a dezlănțuit în Israel FOTO Profimedia

"A fost masacru, teroriștii mergeau de la mașină la mașină și împușcau pe fiecare, nu câte un glonț, ci 3-4”, a povestit un bărbat, conform stirileprotv.ro. Alte victime au relatat că au stat nemișcate ore întregi, ca să se creadă că au murit.

La finalul măcelului, israelienii au adunat de acolo 260 de cadavre.

Cruzimea atacului l-a uimit și pe medicul Shlomo Gensler: ”Nu doar i-au împușcat, i-au înjunghiat, i-au măcelărit, le-au tăiat gâturile. Am intervenit de-a lungul timpul după multe atacuri teroriste. Dar brutalitatea, lipsa totală de milă față de alte ființe umane sunt fără precedent. Copii executați. Unii au fost arși de vii cu lansatoare de rachete de umăr.

Victimele de la festival nu au fost încă identificate, iar acest lucru prelungește insuportabil agonia rudelor.

Scene șocante: luptătorii Hamas au ucis o tânără, i-au plimbat cadavrul dezbrăcat prin Gaza, apoi au făcut cumpărături cu cardul ei

Actele de barbarie comise de luptătorii Hamas continuă să șocheze o lume întreagă. Victimă le-a căzut și o tânără din Germania.

Shani Louk, o tânără din Germania, se afla cu un grup de turiști în sudul Israelului, când a fost răpită de Hamas. Tânăra apare este dezbrăcată, având doar lenjeria intimă, și stă cu picioarele îndoite în unghiuri nefirești. Un bărbat o apucă de păr în timp ce altul o scuipă., conform unor imagini devenite publice. Fața ei nu este vizibilă, însă dreadurile și tatuajele au fost recunoscute de familie. Ulterior, cardul de credit pe care îl avea Shani a fost folosit în Gaza, potrivit Insider.

Ricarda Louk, mama tinerei de 30 de ani, artistă tatuatoare, încă mai are speranțe că fiica ei ar putea fi în viață, după ce a spus într-un videoclip postat pe rețeaua socială X, fostă Twitter, că și-a văzut fiica „inconștientă, într-o mașină cu palestinieni”. „Încă nu pot să accept”, a spus ea pentru Der Spiegel. 

Părinții și-au auzit ultima oară fiica la telefon, în dimineața zilei de 7 octombrie, la scurt timp după ce Hamas a lansat primele rachete pe teritoriul israelian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite