Islamiștii radicali cer lichidarea prințului Harry. De ce este amenințat cu „execuția“

0
Publicat:

Oficiul Federal de Poliție Criminală (BKA) avertizează că islamiștii radicali cer lichidarea prințului Harry, pentru misiunile sale în Afganistan, transmite publicația germană Focus, conform Digi24.

Prințul Harry în costum
Prințul Harry. Foto: GettyImages

Ducele de Sussex a stârnit furia islamiștilor radicali încă de când a dezvăluit, în autobiografia sa, cum a ucis 25 de talibani în Afganistan

Pe când era copilot de elicopter (între anii 2007 și 2013), prințul Harry a descris experiențele sale de război ca fiind unele teribile. „Gândul la asta încă îmi dă fiori pe șira spinării”, a spus Harry atunci. Între timp, prințul s-a certat cu familia regală britanică și a emigrat în SUA împreună cu soția sa Meghan și copiii lor. Acum, ducele de Sussex este amenințat cu „execuția” din cauza mărturiilor sale. În urmă cu o săptămână, „AS-Sahab Media Foundation”, portalul media al-Qaeda, a cerut populației musulmane din întreaga lume să efectueze un atac asupra lui Harry, precizează BKA. Scopul este de a „produce atacuri sângeroase și revoluții pentru a-i sprijini pe palestinieni”. Organizația teroristă Hamas ar trebui sprijinită „dintr-o singură lovitură”.

Prințul Harry și SUA au fost numiți drept ținte prioritare în apelul teroriștilor

BKA vede noul apel ca un „act simbolic de răzbunare și pedeapsă pentru toți susținătorii Israelului” în războiul actual împotriva teroriștilor Hamas. Harry a fost „vinovat” prin misiunea sa în Afganistan, „execuția” lui are, așadar, un „motiv suficient”, se arată în raportul BKA, consultat de Focus.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite