A venit „Moșul” la traficanții de droguri din Peru. Trucul inedit al unui polițist pentru a-i prinde

0
Publicat:

Într-o mișcare inedită și plină de ingeniozitate, polițiștii dintr-o echipă peruană au organizat o operațiune sub acoperire pentru a destructura o bandă de traficanți de droguri în orașul Huaral, situat la nord de Lima.

Un polițist din Peru s-a deghizat în Moș Crăciun FOTO Inquam/ Octav Ganea
Un polițist din Peru s-a deghizat în Moș Crăciun FOTO Inquam/ Octav Ganea

Unul dintre polițiști s-a deghizat în Moș Crăciun, îmbrăcând costumul tradițional pentru a trece „neobservat” într-un cartier cunoscut pentru activitatea infracțională intensă.

Traficanții, colindați de polițiști, în prag de sărbători

Potrivit anunțului făcut sâmbătă, de autoritățile din Peru, agenții au reușit să-i prindă pe doi bărbați, implicați în vânzarea de cocaină și marijuana într-o locuință din Huaral, la aproximativ 70 de kilometri de capitala peruană.

Colonelul Walter Palomino, coordonatorul Escadronului Verde din cadrul Poliției Naționale Peruane, a explicat că „un membru al grupului de polițiști din Terna s-a deghizat în Moș Crăciun pentru a trece neobservat în acel cartier periculos”, adăugând că această strategie a fost de un real succes.

În timpul operațiunii, polițiștii au arestat doi suspecți, iar sute de pachete de cocaină și marijuana au fost confiscate. Valoarea totală a drogurilor nu a fost încă stabilită.

Moș Crăciun vs. Grinch

Unul dintre suspecți a fost prezentat presei sub pseudonimul „Grinch”, referire la un cunoscut personaj de ficțiune dintr-un film de animație american.

Astfel de operațiuni sub acoperire au devenit o practică obișnuită, fiind implementate și cu ocazia altor evenimente speciale, precum Halloween.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite