Peste o tonă de droguri, confiscate în 800 de dosare penale, distruse de Poliția Română VIDEO

0
Publicat:

Poliția Română a anunțat distrugerea a peste o tonă de droguri, confiscate în dosare penale instrumentate, în perioada 2014 – 2023. Operațiunea s-a desfășurat la data de 19 decembrie, cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanțe periculoase.

Peste o tonă de droguri au fost distruse FOTO Poliția Română/ captură video
Peste o tonă de droguri au fost distruse FOTO Poliția Română/ captură video

Drogurile, în valoare de 1.060 de kilograme și incluzând heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, și M.D.M.A., au fost confiscate în cadrul a 873 de dosare penale, soluționate definitiv de instanțele de judecată.

„Potrivit prevederilor articolului 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri 'drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug'”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Comisia de distrugere a fost formată dintr-un judecător delegat cu executarea, un reprezentant al Agenției Naționale Antidrog, un reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și un specialist din cadrul formațiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului și consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiași unități a fost prezent pentru a asigura corecta gestionare a întregului proces.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite