Rusia susţine că trupele sale înaintează în provincia ucraineană Zaporojie

0
Publicat:

Trupele ruse înaintează în direcţia a două localităţi din provincia Zaporojie, în sudul Ucrainei, unde luptele cu armata ucraineană s-au intensificat săptămâna aceasta, a declarat duminică un lider prorus din această provincie, potrivit France Presse.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

„Frontul este mobil, în special în două direcţii: Origov şi Guliapole”, afirmă Vladimir Rogov, un lider al autorităţii regionale de ocupaţie instalată de Rusia, potrivit Agerpres. 

Cele două oraşe menţionate de acesta, care aveau fiecare circa 15.000 de locuitori înaintea declanşării invaziei ruse, sunt situate la 65 de kilometri si, respectiv, 100 de kilometri sud-est de oraşul Zaporojie, capitala omonimă a provinciei şi care se află sub controlul trupelor ucrainene.

În raportul său public zilnic, Ministerul rus al Apărării susţine de asemenea că „unităţile districtului militar est ocupă linii şi poziţii mai avantajoase în urma operaţiunilor ofensive în regiunea Zaporojie”.

În acest timp, armata ucraineană menţiona în propriul său raport de acelaşi fel doar faptul că „mai mult de 15 localităţi au fost vizate de artileria” rusă în regiunea Zaporojie.

Armata rusă anunţase sâmbătă că desfăşoară operaţiuni ofensive în această regiune, unde, potrivit liderului prorus menţionat mai sus intensitatea ostilităţilor a crescut puternic pe toată linia frontului. Spre deosebire de regiunile Doneţk (est) şi Herson (sud), în Zaporojie linia de contact între trupele ucrainene şi cele ruse a rămas practic îngheţată în ultimele luni, fără să se înregistreze acolo lupte majore.

În provincia estică Lugansk, liderul ucrainean al administraţiei militare regionale, Serghei Gaidai, a declarat la televiziunea ucraineană că trupele Kievului îşi menţin poziţiile, dar „înaintarea este foarte dificilă”, întrucât armata rusă a adus în zonă rezerve substanţiale de arme şi echipamente şi si-a creat acolo mai multe linii defensive.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite