Prețuri piperate la târgul de Crăciun din Budapesta. Un langoș cu brânză și smântână costă 50 de lei

0
Publicat:

Atmosfera de sărbătoare a învăluit Budapesta, iar târgul de Crăciun deschis în Piața Vorosmarty îi așteaptă pe oameni cu diverse bunătăți și preparate tradiționale, însă prețurile sunt piperate, conform cotidianului Blikk. 

Târgul de Crăciun din Budapesta 2022
Târgul de Crăciun din Budapesta 2022. FOTO EPA EFE

Târgul, cunoscut drept Vorosmarty Classic Xmas, și-a deschis porțile vineri, 17 noiembrie. Cei care vor să-și răsfețe papilele gustative vor găsi la târg diverse preparate, precum celebrul langoș. 

În plus, vizitatorii se pot încălzi cu vin fiert și ciocolată caldă, dar și cu ceai. Cu toate acestea, cei care se încumetă să treacă pragul târgului vor fi nevoiți să bage mai adânc mână în buzunar, întrucât prețurile sunt mai mari față de cele de anul trecut. 

Spre exemplu, oamenii au plătit anul trecut pentru un langoș cu usturoi 1.750 de forinți, însă acum costă 2.500 - adică 33 de lei. De asemenea, un langoș cu brânză sau smântână costa 2.100 de forinți, însă anul acesta oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunar 3.000 de forinți - adică 40 de lei. 

În aceeași ordine de idei, un langoș cu brânză și smântână se vindea anul trecut cu 2.450 de forinți, însă anul acesta se vinde cu 3.900 - adică în jur de 51 de lei. 

O porție de gulaș, într-o farfurie de plastic, costă în prezent 4.500 de forinți, adică aproape 60 de lei. Ba mai mult, pentru aceeași porție de gulaș, dar care este pusă într-un mic recipient pe care îl pot lua acasă, vizitatorii trebuie să scoată din portofel 8.500 de forinți, adică 112 de lei. 

O porție de varză umplută poate costa și 7.000 de forinți, adică în jur de 92 de lei. 

Ca și în cazul Festivalului Sziget, bucătăriile mari din Piața Vorosmarty trebuie să pună la dispoziția vizitatorilor o masă la un preț fix de 1500 de forinți, adică aproape 20 de lei.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite