Topul celor mai căutate Târguri de Crăciun din Europa, cu cele mai ieftine bilete de avion

0
Publicat:

Un top al celor mai căutate târguri de Crăciun din Europa cu cele mai ieftine bilete de avion i-ar putea îndemna pe români să-și planifice măcar un city break în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Târg de Crăciun, cu foarte multe luminițe
Târg de Crăciun

Târgurile de Crăciun sunt locuri cu tradiții vechi de secole, atât în ceea ce priveşte oferta culinară, cât și cea artistică, fiind organizate de obicei începând cu jumătatea lunii noiembrie și până la începutul lunii ianuarie în unele cazuri. Wizz Air a întocmit un top al târgurilor de Crăciun europene, fiecare cu farmecul și spiritul unice.

TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN BASEL: DIN 23 NOIEMBRIE PÂNĂ ÎN 23 DECEMBRIE

Crăciunului în Basel are un parfum aparte, în timp ce te plimbi prin piețele sale încântătoare, pline de delicii festive. Biletele de avion pot fi rezervate pentru doar 99 RON, iar în timpul șederii vă puteți bucura de atmosfera unică a evenimentelor festive.

Cel mai mare și mai reprezentativ are loc în piața Barfüsserplatz. Atmosfera de Crăciun este creată cu ajutorul a peste 150 de tarabe amplasate în căsuţe albe din lemn. Există o ordine specific elvețiană printre acestea. Ele sunt aranjate ȋn funcţie de temă, astfel încât fiecare vizitator știe de unde să cumpere decorațiuni de Crăciun și unde să mănânce ciocolată elvețiană.

Potrivit CNN, cei care vizitează târgul de Crăciun din Basel, pot savura vinul de rădăcini glühwein și mânca cea mai cunoscută brânză din Elveţia – raclette. Are un gust extraordinar mai ales în specialitățile culinare ale regiunii, de exemplu cu cartofi copţi, ceapă marinată și castraveți murați. Târgul este o ocazie excelentă de a explora orașul, deoarece este organizat în mai multe puncte din Basel, pe ambele maluri ale râului Rin, precum şi o lecție de istorie medievală. Vizitatorii vor găsi ȋn târg fierari sau poligoane de tir tradiţional. 

TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN BERLIN: DIN 27 NOIEMBRIE PÂNĂ ÎN 31 DECEMBRIE

Berlinul prinde viață în perioada sărbătorilor cu un târg de Crăciun unică, iar biletele de avion pot fi rezervate pentru doar 69 lei. În preajma Crăciunului, Berlinul strălucește în mii de luminițe, ca într-o poveste magică, în care personajele principale sunt vinul fiert cu scorțișoară și portocale, turtă dulce, merele trase în ciocolată, diverse gustări absolut delicioase pregătite în aer liber și care învăluie străzile în arome pofticioase. În Berlin puteţi să alegeţi între mai mult de 60 de târguri diferite de Craciun. Dacă vreţi mai multă acţiune mergeţi în piaţa Alexanderplatz unde vă puteţi da în montagne-russe. Dacă sunteti în căutarea unor privelişti nemaipomenite sau a unor delicii culinare mergeţi în piaţa Gendarmenmarkt, iar cei care vor sa asculte colinde live pot merge în faţa palatului Charlottenburg.  

TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN BRUXELLES: DIN 24 NOIEMBRIE PÂNĂ ÎN 31 DECEMBRIE

Bruxelles-ul se transformă într-un tărâm al minunilor de iarnă în perioada sărbătorilor, iar biletele de avion pot fi rezervate cu 99 lei. Piața de Crăciun din Bruxelles este cea mai are din Belgia, cu peste 200 de căsuțe unde se comercializează suveniruri de sezon și o mulțime de preparate, care mai de care mai delicioase, de la tartiflette (tarte cu cartofi) la covrigi, scoici și delicioasa ciocolată belgiană.

Târgul de Crăciun din Bruxelles se laudă și cu un patinoar, o zonă de carnaval cu carusel și o roată uriașă de unde poți admira întregul peisaj multicolor.

TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN COPENHAGA: DIN 17 NOIEMBRIE PÂNĂ ÎN 31 DECEMBRIE

Copenhaga este un oraș plin de veselie cu ocazia sărbătorilor, datorită târgului său de Crăciun, iar biletele de avion pot fi rezervate cu doar 99 lei. 

Tivoli Gardens din Copenhaga este o destinație superbă pe tot parcursul anului, însă în luna decembrie această piață devine un loc magic care are multe lucruri de oferit vizitatorilor.

Pe lângă standurile obișnuite care vând decorațiuni de Crăciun, există trei spectacole diferite de lumină care au loc în parc, precum și o formație tradițională ce cântă colinde.

Pe 13 decembrie are loc sărbătoarea anuală Lucia, când 100 de fete merg prin grădini cu lumânări și cântă pentru a marca Ziua Sfintei Lucia. Târgul de Crăciun 2019 din Grădinile Tivoli se desfășoară în perioada 16 noiembrie – 5 ianuarie. Nu ratați nici spectacolul grandios de artificii, între 25 și 26 decembrie și din nou pe 31 decembrie.

TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN LUXEMBURG: DIN 24 NOIEMBRIE PÂNĂ ÎN 1 IANUARIE

Târgul de Crăciun din Luxemburg este o adevărată bijuterie, cunoscută pentru atmosferă și meșteșugurile artizanale, uar zborurile pot fi rezervate de la 149 de lei. În oraș au loc cam vreo 2-3 târguri plasate în diferite zone centrale și destul de apropiate unele de celelalte. Cel mai “mare” dintre acestea, care este amplasat lângă Catedrala Notre Dame, este o combinație între un târg de crăciun și un parc de distracții. 

TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN LONDRA: DIN 17 NOIEMBRIE PÂNĂ LA 1 IANUARIE

Târgul de Crăciun din Londra uimește cu luminile sale, patinoarul și spiritul festiv. Explorează piețele, savurează o cacao caldă și bucură-te de o evadare magică de iarnă. Biletul tău pentru un Crăciun fermecător la Londra te așteaptă la prețul de 99 RON.

Turta dulce vândută în târgul de Crăciun din Londra este un adevărat deliciu pentru oricine dorește să simtă atmosfera de sărbătoare cu o notă ușor modernă. În Winter Wonderland poți merge să schiezi pe cel mai mare patinoar în aer liber din Marea Britanie, care este luminat de peste 100.000 de leduri. Sunt organizate concerte de muzică live, iar toată lumea se bucură de senzaționalul Magical Ice Kingdom. Există, de asemenea, o roată Ferris, un circ, un sat bavarez și un atelier de sculptură în gheață.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite