Papa Francisc a delegat un asistent să citească cateheza: „Am în continuare o răceală”

0
Publicat:

Papa Francisc a spus miercuri că suferă în continuare de o răceală şi a delegat un asistent să citească în locul lui cateheza cu prilejul audienţei săptămânale din piaţa Sfântul Petru, informează Reuters, citată de Agerpres.

Papa Francisc. FOTO arhivă Profimedia
Papa Francisc. FOTO arhivă Profimedia

„Întrucât am în continuare o răceală şi nu pot citi bine'', a motivat suveranul pontif în fața mulţimii adunate în piaţă.

Totuși, Papa Francisc a vorbit puţin la finalul evenimentului, salutând câţiva credincioşi şi pledând pentru pace în Ucraina, Orientul Mijlociu şi alte zone de conflict.

În vârstă de 87 de ani, Papa Francis a avut câteva probleme de sănătate în ultimele două săptămâni, ceea ce l-a forţat să-şi anuleze o parte dintre angajamente şi să evite citirea unor discursuri.

Gripă, apoi bronșită

Pe 24 februarie, Vaticanul a anunţat că papa suferă de o uşoară gripă. Săptămâna trecută, suveranul pontif a mers la un spital din Roma unde a efectuat o tomografie computerizată, iar sâmbătă a spus că are bronşită.

A delegat, de asemenea, citirea textului către un asistent cu prilejul audienţei generale de săptămâna trecută, care s-a desfăşurat în interior, în timp ce audienţa de azi a avut loc în aer liber, întrucât la Roma vremea este frumoasă.

Papa Francisc, care are probleme la mers, a sosit în Piaţa Sfântul Petru în vehiculul proiectat special şi denumit papamobil şi s-a deplasat până la scaunul lui cu ajutorul unui baston, părând să fie într-o dispoziţie bună.

Suveranul pontif şi-a păstrat agenda încărcată, în pofida problemelor de sănătate. L-a primit pe cancelarul german Olaf Scholz sâmbătă, iar duminică a lansat un nou apel pentru încheierea conflictului din Gaza.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite