Papa Francisc și-a anulat audienţele din cauza unor simptome de gripă: „Simptomele ușoare persistă”

0
Publicat:

Papa Francisc şi-a anulat audienţele de luni dimineaţă din cauza unor simptome persistente de gripă uşoară, a anunţat Vaticanul într-un comunicat, citat de agenţiile Reuters şi ANSA. 

Papa Francisc și-a anulat toate audiențele FOTO Profimedia
Papa Francisc și-a anulat toate audiențele FOTO Profimedia

Simptomele uşoare asemănătoare gripei persistă, fără febră", se arată în comunicatul Vaticanului, în care se precizează că audienţele de luni dimineaţă au fost suspendate ca măsură de precauţie, anunță Agerpres.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, care şi-a anulat sâmbătă audienţele pe care le avea programate din cauza gripei, a acuzat probleme de sănătate repetate în ultimele luni. Papa a fost nevoit să anuleze o călătorie planificată pentru reuniunea COP28 privind clima din Dubai, în luna decembrie, din cauza efectelor gripei şi a unei inflamaţii pulmonare.

A îndemnat la găsirea unei soluţii diplomatice la războiu din Ucraina

Papa a transmis duminică mesajul său obişnuit în timpul rugăciunii săptămânale „Angelus", de la fereastra Palatului Apostolic din Vatican, ocazie cu care a îndemnat la găsirea unei soluţii diplomatice la război din Ucraina, care să ducă la o pace dreaptă şi durabilă în contextul marcării, în ziua anterioară, a doi ani de la începerea invaziei ruse în Ucraina. Papa Francisc şi-a exprimat de asemenea îngrijorare în ceea ce priveşte escaladarea violenţei în estul Republicii Democrate Congo (RDC).   

Papa Francisc suferă de bronșită acută infecțioasă: „Slavă Domnului că nu a fost pneumonie!”

Și la sfârșitul anului trecut, Papa Francisc a fost bolnav. pe 2 decembrie 2023, suveranul Pontif a anunţat că suferă de o formă de bronşită acută infecţioasă, boală care l-a împiedicat să meargă în Dubai, în acest weekend, pentru summitul COP28 privind clima.  

După cum vedeţi, sunt în viaţă", a glumit Suveranul Pontif la un seminar despre sănătate şi etică, precizând că a fost nevoit să îşi anuleze deplasarea la COP 28 de la Dubai din cauza unei bronşite infecţioase acut, anunță News.ro, citată de stirileprotv.ro.

Medicul nu m-a lăsat să merg la Dubai", a mai spus Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani.

Motivul este că acolo este foarte cald, iar noi trecem de la căldură la aer condiţionat. Şi asta nu este tocmai recomandat, în cazul brohniilor mele. Slavă Domnului că nu a fost pneumonie", a adăugat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite