Papa Francisc suferă de o răceală, anunţă Vaticanul, după ce suveranul pontif a renunţat la citirea unui discurs

0
Publicat:

Vaticanul a anunţat că motivul pentru care Papa Francisc a renunţat luni la citirea unui discurs adresat unei delegaţii de rabini europeni a fost acela că suferă de o răceală, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Papa Francisc FOTO EPA EFE
Papa Francisc FOTO EPA EFE

Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, îşi va respecta restul angajamentelor programate pentru ziua de luni, inclusiv o întâlnire cu copii din mai multe ţări, după-amiază.

Papa Francisc a renunţat luni la citirea unui discurs pregătit pentru o întâlnire cu rabini europeni, argumentând că nu se simte bine.

„Bună dimineaţa. Vă salut pe toţi, vă urez bun venit şi vă mulţumesc pentru această vizită, care mă bucură foarte mult. Dar se întâmplă să nu mă simt bine şi din această cauză prefer să nu citesc discursul, ci să vă ofer o copie", le-a transmis papa rabinilor.

Papa Francisc nu mai are o parte dintr-un plămân

În vârstă de 86 de ani, suveranul pontif a părut să aibă respiraţia întretăiată în timp ce îi saluta pe rabini, la începutul întâlnirii.

Papa Francisc a rămas fără o parte dintr-un plămân, care i-a fost extirpată când era tânăr, în ţara sa natală, Argentina.

Pe 7 iunie 2023 Papa Francisc a fost operat pentru o hernie abdominală. Suveranul pontif a fost spitalizat timp de nouă zile şi se pare că s-a recuperat complet în urma acestei intervenţii chirurgicale.

După amintita operație, Papa Francisc a efectuat trei călătorii în străinătate şi urmează să se deplaseze la Dubai, luna viitoare, la summitul COP28 privind clima.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite