Imagini dramatice cu capturarea invadatorilor ruși. ISW: Contraofensiva ucraineană afectează moralul soldaților lui Putin

0
Publicat:

Imagini surprinse în regiunea Harkov arată că soldații ruși sunt predispuși mai degrabă să se predea decât să lupte împotriva trupelor ucrainene. În contextul contraofensivei, Kievul îi îndeamnă pe soldații ruși să depună armele.

Soldați ruși predându-se în Ucraina FOTO The Sun
Soldați ruși predându-se în Ucraina FOTO The Sun

Soldații tiranului Putin se află în colaps în Ucraina, scrie „The Sun”, care evocă „predări în masă”. Într-una dintre imaginile publicate de „The Sun” cu privire la aceste predări, mai mulți soldați ruși pot fi văzuți întinși pe un drum cu fața spre pământ și mâinile legate la spate. O altă imagine prezintă soldați ruși cu ochii legați într-o grădină (foto mai jos).

FOTO The Sun
FOTO The Sun

Potrivit „The Sun”, Rusia a pierdut în ultimele zile arme în valoare de un miliard de euro și mii de soldați.

De altfel, Kievul a susținut acum câteva zile că are o problemă, și anume că nu mai dispune de spații pentru soldații ruși ajunși prizonieri de război.

Martori din zonele eliberate spun că soldații ruși dispar brusc, cu orice mijloc de deplasare posibil, chiar și biciclete sustrase de la localnici și îmbrăcați în haine civile.

Soldații ruși au moralul scăzut

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), contraofensiva ucraineană are un impact semnificativ asupra moralului și capacităților militare rusești de a folosi în Ucraina mai ales unitățile de voluntari nou formate.

Spionajul militar ucrainean afirmă că a obținut informații precum că Moscova a suspendat trimiterea de noi trupe în Ucraina din cauza pierderilor recente și a neîncrederii generalizate în comandamentul militar al Rusiei, factori care au determinat un număr mare de voluntari să refuze categoric să participe la luptă.

Moralul scăzut în urma succesului contraofensivei ucrainene este devastator pentru capacitatea deja slabă a Kremlinului de a genera o capacitate de luptă semnificativă, apreciază ISW.

Succesul din Herson eclipsat de contraofensiva din Harkov

Pe de ală parte, ISW spune că un succes din Herson este eclipsat de contraofensiva din Harkov, și anume retragerea soldaților ruși din satul Kiselivka.

Imagini din sateli arată că au mai rămas doar patru vehicule rusești în această localitate situată la 15 kilometri nord-vest de orașul Herson.

Kiselivka era importantă din punct de vedere strategic pentru forțele rusești, deoarece este ultima așezare majoră atât de-a lungul autostrăzii E58, cât și de-a lungul liniei de cale ferată între pozițiile ucrainene și Ciornobaivka, subliniază ISW.

Retragerea trupelor rusești din această poziție poate compromite capacitatea lor de a continua să ocupe periferia nord-vestică a orașului Herson, conchide ISW.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite