Franţa vrea integrarea României, Bulgariei şi Croaţiei în spaţiul Schengen

0
Publicat:

Franţa vrea integrarea României, Bulgariei şi Croaţiei în spaţiul Schengen şi a adoptat această poziţie după ce a reflectat îndelung şi după ce a fost convinsă că cele trei ţări pot gestiona frontierele externe, a declarat ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, presei române, la sosirea la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), de la Bruxelles.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

„Franţa va vota, la cererea preşedintelui Republicii, pentru aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen. Sunt ţări prietene, surori, care au făcut eforturi enorme pentru a putea controla frontierele europene”, a declarat ministrul francez de interne, potrivit Agerpres.

„Trebuie să încurajăm aceste eforturi şi spunem că, dacă vrem să limităm ruta balcanică de migraţie, trebuie să putem deschide spaţiul Schengen şi să gestionăm bine frontierele exterioare, aşa cum o fac românii, bulgarii şi croaţii”, a adăugat el.

Întrebat dacă ar putea exista o decuplare a aderării României şi Bulgariei la Schengen, ministrul francez a răspuns că „Franţa va vota pentru cele trei ţări”.

În acelaşi timp, el a refuzat să comenteze refuzul Austriei, exprimat din nou de ministrul de interne Gerhard Karner joi dimineaţă, la sosirea la Consiliul JAI, de a susţine aderarea la Schengen a României şi Bulgariei.

Nu voi comenta poziţia altor ţări, o respect, bineînţeles. V-am spus poziţia Franţei, care este o ţară grijulie cu spaţiul Schengen. Franţa vrea venirea celor trei ţări în spaţiul Schengen şi a adoptat această poziţie după ce a reflectat îndelung şi după ce a fost convinsă că cele trei ţări pot gestiona frontierele externe", a mai spus Gerald Darmanin.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite