Explozie uriașă la o fabrică de reciclare din Marea Britanie. Ce ar fi provocat incendiul VIDEO

0
Publicat:

Un fulger a provocat o explozie uriașă, la o fabrică de reciclare a deșeurilor alimentare din Oxfordshire, Marea Britanie.

Explozia, provocată de un fulger FOTO Captură Video X (Twitter)
Explozia, provocată de un fulger FOTO Captură Video X (Twitter)

Martorii au raportat că au văzut o minge de foc luminând cerul nopții, imediat după explozia de la Centrala Severn Trent Green Power din Cassington, la nord de Oxford, notează BBC News.

Compania a spus că lovitura a făcut ca unul dintre rezervoarele sale de biogaz să explodeze. Incidentul a avut loc luni seara, în jurul orei locale 19:20.

Din fericire nu au fost victime, iar pompierii au intervenit rapid pentru a securiza zona.

40 de pompieri au fost mobilizați, cu șase autospeciale. De asemenea, polițiștii și cel puțin patru ambulanțe au fost dislocate la uzina, care procesează deșeurile alimentare transformându-se în biogaz.

Serviciul de Ambulanță South Central a confirmat că paramedicii au mers la fața locului, dar au stat în așteptare, ajutând poliția și pompierii.

„Nu au fost raportate victime până la acest moment”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță.

Consiliul Județean Oxfordshire a declarat că echipajele de pompieri foloseau un aparat aerian și un rezervor de apă, în timp ce luptau cu flăcările.

Ce povestesc martorii

„Stăteam în bucătărie, când toată camera s-a luminat cu o lumină albă strălucitoare, apoi a urmat un trosnet uriaș care a sunat ca un tunet foarte puternic. M-am uitat pe fereastra bucătăriei și parcă cerul pulsa portocaliu”, a declarat Jack Frowde, care lucrează la Universitatea Oxford

El a și surprins momentul, într-un videoclip.

„Am alergat în spate pentru a capta strălucirea portocalie, care s-a estompat după aproximativ 20 de secunde”, a mai adăugat bărbatul în vârstă de 34 de ani.

Stuart Hosking, un om de afaceri din Oxford, a declarat că a fost, de asemenea, „destul de aproape”.

„Am crezut că este soarele la apus, până când am văzut pulsația și fumul. Luminile au pâlpâit în casă, apoi un fulger, apoi un bubuit ca un tunet, dar o singură bubuitură”, a povestit el.

„Se crede că fulgerele au lovit containerele de gaz la fața locului, provocând un mare incendiu”, a declarat poliția din Thames Valley.

Potrivit forțelor de ordine, drumul A40 a fost închis, între Wolvercote și Eynsham, ca urmare a incidentului, dar s-a redeschis la scurt timp.

„Pentru a asigura siguranța publică, locuitorii din apropiere sunt rugați să stea acasă, să închidă ferestrele și ușile și să nu vină la fața locului”, a mai fost avertismentul unui purtător de cuvânt al poliției.

Locuitorii au raportat întreruperi de curent în Witney, Burford, Chipping Norton și Milton-under-Wychwood.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite