Un bărbat de 46 ani, trimis în şomaj tehnic de ALRO, s-a sinucis. Ultimele cuvinte, scrise pe o factură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a lăsat un mesaj scurt, scris pe o factură de utilităţi, în care îşi exprimă deznădejdea FOTO: arhiva/Pixabay
Bărbatul a lăsat un mesaj scurt, scris pe o factură de utilităţi, în care îşi exprimă deznădejdea FOTO: arhiva/Pixabay

Un bărbat în vârstă de 46 ani, din Slatina, a fost găsit spânzurat în locuinţa sa din Slatina, luni, 11 iulie 2022. Bărbatul ar fi lăsat câteva cuvinte pe o factură, punând gestul pe seama greutăţilor din ultima perioadă. Bărbatul, salariat al fabricii de aluminiu, se afla în şomaj tehnic.

Un coleg de-al bărbatului ar fi încercat, în ultimele zile, să dea de el, însă acesta nu i-a răspuns la telefon. L-a căutat acasă, a găsit uşa locuinţei descuiată, a intrat şi l-a găsit pe bărbat în garsonieră, spânzurat de ţeava de gaze cu firul de la internet. Pe o factură de utilităţi, lăsată la vedere, bărbatul a scris „Ultima variantă - o moarte“, spun surse apropiate anchetei.

„La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 08:30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, a fost găsit spânzurat, la domiciliu său, din municipiul Slatina.

Pentru efectuarea de cercetări la faţa locului, s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina, care a stabilit faptul că bărbatul locuia singur.

În urma examinării sumare a trupului bărbatului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violenţă pe suprafaţa corpului.

Trupul bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului“, a transmis Poliţia Olt. 

Cel mai probabil bărbatul, care era necăsătorit, locuind singur într-o garsonieră, şi-a pus capăt zilelor cu cel puţin o zi în urmă. Surse din anturaj dau drept posibil motiv al gestului fatal faptul că bărbatul, salariat al combinatului de aluminiu ALRO S.A., fusese trimis în şomaj tehnic, situaţie în care încasa doar 75% din salariul de bază, veniturile sale scăzând foarte mult. ALRO a trecut la astfel de măsuri cu aproximativ o lună în urmă după ce, din cauza imposibilităţii de a mai cumpăra curentul electric necesar, a luat decizia de a închide trei hale (din cele cinci) de electroliză. Sute de angajaţi, estimau la acel moment liderii de sindicat, sunt în acelaşi pericol, nefiind sigur dacă la expirarea perioadei de şomaj tehnic va exista posibilitatea să fie rechemaţi la lucru.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările“, au mai precizat poliţiştii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Fostul fotbalist Roland Stănescu s-a sinucis. El avea 32 de ani / Mesajul clubului Petrolul

Accident sau sinucidere. Un tânăr a murit după ce a căzut de la etaj, în interiorul unui bloc turn din Piteşti

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite