A fost anunțat numărul deceselor din explozia depozitului de gaze din Karabah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cum a relatat ombudsmanul regional Gagam Stepanyan, acesta a fost de cel puțin 68 de persoane.

ARTSAKH/ NAGORNO-KARABAKH. Foto: EPA-EFE
ARTSAKH/ NAGORNO-KARABAKH. Foto: EPA-EFE

Numărul morților ca urmare a exploziei unui depozit de benzină din Nagorno-Karabah era, la ora 21:00, ora Bucureștiului, de 68 de persoane, după cum a relatat portalul 24News din Erevan, conform declarației Ombudsmanului din Karabah, Gagam Stepanyan.

La ora 22:00 (21:00 Bucureștiului), numărul deceselor confirmate în urma exploziei este de 68 de persoane (21 de persoane au fost identificate, restul nu au fost identificate). Numărul victimelor este 290”, a spus Stepanyan într-un comunicat.

În același timp, ministrul armean al Sănătății, Anahit Avanesyan, la un briefing la centrul umanitar al guvernului, a anunțat moartea a cel puțin 125 de persoane. Potrivit acesteia, rămășițele lor au fost transportate în Armenia. "Astăzi am transportat din Nagorno-Karabah rămășițele a 125 de cadavre ale celor uciși în explozia din Nagorno-Karabah. Au fost aduse la unitatea corespunzătoare a centrului de medicină legală, unde vor fi identificate. În acest proces, vom face datele primite publice”, a spus ministrul.

Mai târziu, Ministerul Sănătății din Armenia a raportat că declarația lui Avanesyan conform căreia 125 de cadavre ale morților au fost scoase din Karabakh nu are legătură cu explozia unui depozit debenzină din apropiere de Stepanakert. „Ministrul Sănătății Anahit Avanesyan a anunțat numărul total de rămășițe transportate din Nagorno-Karabah în Armenia”, a spus ministerul într-un comunicat.

Anterior, au fost raportați aproximativ 20 de morți și 290 de răniți. Numărul mare de răniți s-a datorat acumulării de oameni în apropierea depozitului de combustibil care încercau să plece în Armenia în condiții de deficit acut de combustibil.

O explozie la un depozit de combustibil din apropierea autostrăzii Stepanakert-Askeran a avut loc cu o noapte înainte. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite