Ce a provocat incendiul devastator la nunta din Irak, soldat cu peste 100 de morți: „A transformat sala într-o minge de foc“

0
Publicat:

O anchetă guvernamentală a stabilit cauza incendiului devastator care a izbucnit la o nuntă în Irak și care s-a soldat cu peste 100 de morți. Este vorba despre o neglijență gravă care a dus la infernul declanșat la o petrecere cu aproximativ 900 de persoane.

Focul a cuprins rapid sala de evenimente FOTO Captură video
Focul a cuprins rapid sala de evenimente FOTO Captură video

"Incendiul a fost accidental şi neintenţionat şi a avut loc din cauza unei neglijenţe grave", se arată în concluziile anchetei, conform stirileprotv.ro

 Ministrul de Interne Abdul Amir al-Shammari a prezentat duminică rezultatele investigației. Aceasta a precizat că proprietarul sălii şi alţi trei membri ai personalului au permis accesul a 900 de persoane în sala de evenimente, în condiţiile în care aceasta a fost proiectată pentru maximum 400 de persoane

"Folosirea de decoraţiuni inflamabile a ajutat ca focul să se răspândească rapid şi a transformat sala într-o minge de foc", a declarat Shammari.

Flăcările au blocat oamenii în interiorul sălii de nunţi, iar echipele de salvare s-au chinuit să ajungă la ei, deoarece uşile erau puţine şi mici, a declarat Shammari.

Mirii din Irak au supravieţuit infernului de la propria nuntă: „Ușile Iadului s-au deschis, am văzut 26 de cadavre în baie” VIDEO

Nenorocirea a avut loc în orașul Qaraqosh, în nordul Irakului, zonă cu o populație majoritar creștină. Martorii oculari au descris scene de groază și panică după ce focul a cuprins localul.

Ghaly Nassim, în vârstă de 19 ani, se afla la doar câțiva metri distanță de sala de banchete al-Haitham, când incendiul a izbucnit marți seara. S-a grăbit să-i ajute pe cinci dintre prietenii săi care erau prinși înăuntru.

"O ușă a fost blocată, așa că am deschis-o cu forța. Din hol au ieșit flăcări masive. Era ca și cum ușile Iadului s-au deschis", a spus el, pentru BBC.

"Temperatura a fost insuportabilă. Nu pot descrie căldura extremă."

Cel puțin 100 de persoane au fost ucise și alte 100 au fost rănite în incendiul care a izbucnit în timpul primului dans al mirilor. Oficialii apărării civile au declarat pentru BBC News Arabic că cei doi miri au supraviețuit, deși rapoartele inițiale spuneau că au murit.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite