Celebră insulă din Italia, interzisă vizitatorilor: „Urgenţa ar putea fi agravată de sosirea a mii de turişti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insula Capri, celebră pentru peisajele sale idilice din Italia, a impus o interdicție asupra debarcării turiștilor sâmbătă, din cauza lipsei de apă provocate de problemele de alimentare de pe continent, potrivit unui raport AFP, citat de Agerpres. Interdicția a fost ridicată, între timp.

Insula Capri, Italia
Motivul pentru care turiștii nu mai pot călca pe insula Capri - Foto Arhivă

UPDATE: Sâmbătă, insula italiană Capri a ridicat interdicția de debarcare a turiștilor, după ce problemele de alimentare cu apă au fost soluționate. Primarul Paolo Falco a anunțat că interdicția a fost "ridicată" odată cu rezolvarea unei probleme tehnice care împiedicau aprovizionarea cu apă de pe continent.

Știre inițială:

Primarul din Capri, Paolo Falco, a emis interdicția la ora 7 dimineața, ceea ce a determinat mai multe feriboturi care se îndreptau deja spre insulă să se întoarcă în largul coastei Napoli, în sudul Italiei.

Joi, compania de aprovizionare cu apă a insulei Capri a raportat că o problemă tehnică survenită pe continent a fost remediată, dar, în ciuda acestui fapt, dificultățile în furnizarea apei pe insulă au continuat.

Primarul a subliniat existența unei „situaţii de urgenţă reală” pentru a justifica interdicția emisă. El a precizat că, deşi încă mai era apă pe insulă vineri, rezervoarele sunt goale.

Urgenţa ar putea fi agravată de sosirea a mii de turişti care vin în Capri în fiecare zi”, a mai explicat Paolo Falco.

Mai exact, locuitorii insulei vor primi 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie dintr-un camion cisternă, în timp ce interdicția debarcării turiștilor va rămâne în vigoare până la noi dispoziții, a anunțat același primar.

Insula Capri, cunoscută pentru vilele sale albe, coasta frumos conturată de golfuri și hotelurile de lux, găzduiește aproximativ 13.000 de locuitori și atrage foarte mulți turiști, mai ales în timpul verii.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite