Ce au descoperit comisarii ANPC după campania de verificare a băuturilor. 165.000 de litri de apă şi sucuri, oprite de la vânzare

0
Publicat:

În urma unei campanii de verificare, comisarii ANPC au găsit 165.000 de litri de apă și băuturi răcoritoare depozitate în condiții inacceptabile, direct în soare. Inspectorii au aplicat sancțiuni în valoare de peste 770.000 lei. 

ANPC a dat amenzi de peste 770.000 de lei - Foto Arhiva
ANPC a dat amenzi de peste 770.000 de lei - Foto Arhiva

În doar două zile, reprezentanții Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au desfășurat 180 de acțiuni de control la nivel național pentru verificarea comercializării și etichetării apelor naturale și a băuturilor răcoritoare. Au fost descoperite nereguli grave, inclusiv depozitarea în condiții improprii. Asta în timp ce România se află sub avertizări de tip cod galben și portocaliu de caniculă.

Comisarii ANPC au oprit definitiv de la vânzare 165.000 de litri de apă şi băuturi răcoritoare neconforme și au dat amenzi de 770.000 de lei pentru neregulile găsite. 

Operatorii economici trebuie să înţeleagă importanţa depozitării în condiţii optime a apei şi băuturilor răcoritoare şi respectarea indicaţiilor date de producător în acest sens, pentru a nu pune în pericol sănătatea sau viaţa consumatorilor”, a declarat preşedintele interimar ANPC, Sebastian Hotca, potrivit News.ro. 

Principalele încălcări ale legislației în vigoare în domeniul comercializării produselor includ: nereguli în modul de etichetare și comercializare a produselor; depozitarea necorespunzătoare a produselor, expunerea la razele directe ale soarelui; vânzarea produselor cu termenul minim de valabilitate depășit; comercializarea produselor cu schimbări în caracteristicile organoleptice; stocarea direct pe podea a produselor; vânzarea produselor în ambalaje deteriorate; discrepanțe între prețul afișat la raft și cel perceput la casa de marcat. 

Totodată, alte abateri semnalate includ: condiții necorespunzătoare de depozitare cum ar fi rafturi neigienizate, produse acoperite de praf sau pânze de păianjen, ambalaje nedebarasate și paleți cu vopsea scorojită; comercializarea unor produse fără traducere în limba română; lipsa afișării prețului de comercializare sau afișarea acestuia în mod ilizibil.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite