Vegetarienii au un risc mai mic de COVID-19. Ce trebuie să știi despre dietele pe bazată pe plante

0
Publicat:

Un nou studiu publicat în această săptămână în revista BMJ Nutrition Prevention and Health a constatat că vegetarienii sau persoanele a căror dietă este bazată pe plante au un risc cu 39% mai mic de a se îmbolnăvi de COVID-19, în comparație cu cele care au o dietă care include carne, potrivit yahoo.com.

Dietele pe bază de plante tind să fie mai bogate în fibre. FOTO Shutterstock
Dietele pe bază de plante tind să fie mai bogate în fibre. FOTO Shutterstock

Au fost monitorizați 702 adulți, iar cercetătorii au analizat că cei care au mâncat mai multe legume, zarzavaturi și nuci - precum și mai puține lactate și carne - au avut o incidență mai mică a COVID-19.

Chiar dacă studiul nu poate dovedi cauza și efectul și sunt necesare mai multe cercetări înainte de a se putea trage concluzii ferme, cercetarea sugerează că dietele pe bază de plante ar putea furniza nutrienți care stimulează sistemul imunitar și ajută la combaterea infecțiilor virale.

Niveluri mai reduse de insulină și un nivel mai scăzut de colesterol „rău"

Beneficiile dietelor bazate pe plante au fost evidențiate și de alte studii.

O cercetare recentă asupra gemenilor realizată de Universitatea Stanford a constatat că geamănul identic care a respectat o dietă sănătoasă bazată pe plante - față de o dietă sănătoasă care încorpora și produse de origine animală, urmată de fratele geamăn - a înregistrat o îmbunătățire semnificativă a markerilor de sănătate cardiometabolică, inclusiv niveluri mai scăzute de insulină și un nivel mai scăzut de colesterol „rău" LDL.

În plus, dietele pe bază de plante tind să fie mai bogate în fibre, un macronutrient de care multe diete americane duc lipsă, dar care poate contribui la reducerea riscului de apariție a anumitor boli, cum ar fi cancerul de colon.

Cei care nu doresc să renunțe la produsele de origine animală, dar vor să se bucure de beneficiile unei astfel de diete pot alege o zi din săptămâna în care meniul să fie bazat doar pe plante sau pot reduce cantitatea de carne și lactate în favoarea produselor vegetariene, inclusiv nuci și semințe. 

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite