Ce se întâmplă dacă iei prima și ultima masă a zilei mai devreme. Cercertătorii explică ce trebuie să eviți

0
Publicat:

Este cunoscut faptul că ceea ce mănânci poate avea un impact asupra sănătății tale, dar cum rămâne cu momentul în care mănânci? Cu cât prima și ultima masă a zilei se iau mai devreme, cu atât e mai bine pentru sănătatea inimii, potrivit unui nou studiu, citate de Yahoo! Life.

Intervalul de timp între masa de seară și cea de dimineață este important. FOTO Shutterstock
Intervalul de timp între masa de seară și cea de dimineață este important. FOTO Shutterstock

Studiul arată că întârzierea primei mese din zi este legată de un risc mai mare de boli cardiovasculare. 

Cu fiecare oră de amânare a primei mese, riscul dezvoltării unor probleme legate de inimă crește cu 6%, spun cercetătorii.  

Studiul avertizează că mâncatul prea târziu în timpul nopții trebuie evitat.

Mâncatul la ora 21 a fost asociat cu o creștere cu 28% a riscului de boli cerebrovasculare, cum ar fi accidentul vascular cerebral. Potrivit aceleiași cercetări, cu cât intervalul de timp între masa de seară și cea de dimineață este mai mare, cu atât scade riscul de boli cerebrovasculare. Coroborate, toate acestea înseamnă că de preferat ar fi să luăm ultima masă din zi cât mai devreme.

Nu este însă singurul studiu care a evidențiat beneficiile consumului de alimente mai devreme în timpul zilei și evitarea mâncatului prea târziu, în timpul nopții.

O cercetare publicată în jurnalul Cell Metabolism a constatat că mâncatul mai târziu în timpul zilei afectează anumite procese din organism, cum ar fi scăderea energiei de care dispui dimineața și modificarea modului în care corpul depozitează grăsimile.

Studiul a concluzionat că mâncatul mai târziu poate duce la obezitate și la alte probleme de sănătate.

Dietele bazate pe plante pot reduce semnificativ riscul de diabet de tip 2

Tot legat de alimentație, un nou studiu sugerează că adoptarea unui stil alimentar bazat pe plante ar putea reduce semnificativ riscurile de a dezvolta diaber de tip 2.

Cercetarea, care s-a bazat pe un studiu de 12 ani la care au participat peste 113.000 de persoane, a constatat că o dietă bogată în fructe și legume proaspete și săracă în produse de origine animală reduce riscul de diabet cu 24%, chiar și în cazul celor cu o predispoziție genetică.

Un alt studiu, derulat recent de Universitatea Stanford, realizat pe gemeni identici, a constatat, de asemenea, că cei care au urmat o dietă bazată pe plante și-au îmbunătățit markerii de sănătate cardiovasculară, inclusiv prin scăderea „colesterolului rău", mai mult decât cei care au urmat, de asemenea, o dietă sănătoasă care includea produse de origine animală.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite