Secretul menținerii siluetei după vârsta de 40 de ani, recomandat de Adina Alberts: „Ar trebui să fie o prioritate”

0
Publicat:

Celebrul medic estetician dezvăluie sfaturi esențiale pentru pierderea în greutate și menținerea sănătății, în special după vârsta de 40 de ani. Adina Alberts a împărtășit care sunt alimentele ideale pentru consum la micul-dejun, dar și o greșeală de care puține persoane sunt conștiente. 

Adina Alberts face recomandări persoanelor de peste 40 de ani care vor să slăbească FOTO Arhivă
Adina Alberts face recomandări persoanelor de peste 40 de ani care vor să slăbească FOTO Arhivă

Adina Alberts, renumită în domeniul chirurgiei plastice și microchirurgiei reconstructive vine inclusiv cu prețioase sfaturi alimentare, pentru stil de viață sănătos. Cu o siluetă impecabilă și o energie debordantă, medicul împărtășește câteva secrete ale dietei ideale pentru persoanele care au peste 40 de ani.

Fibrele, elementul cheie

Ea a evidențiat importanța priorității acordate consumului de fibre.

„La sfârșitul zilei, este esențial să consumați suficiente fibre în dieta voastră – și ar trebui să fie o prioritate, în special dacă încercați să slăbiți peste 40 de ani”, subliniază Adina Alberts, potrivit eteledoc.ro.

Ea a explicat faptul că fibrele nu sunt doar esențiale pentru pierderea în greutate, ci aduc numeroase beneficii precum creșterea senzației de sațietate, reglarea nivelului de zahăr din sânge și reducerea riscului de diabet de tipul 2.

Consumul de fibre aduce numeroase beneficii FOTO Arhivă
Consumul de fibre aduce numeroase beneficii FOTO Arhivă

Micul dejun ideal și alimentele de evitat

Medicul propune un mic-dejun bogat în alimente sănătoase și cu densitate de nutrienți, precum fructe, smoothie-uri crude, suc proaspăt din legume organice și superalimente cum ar fi goji, semințe de chia, polen sau lăptișor de matcă. Aceste opțiuni nu doar îmbunătățesc valoarea nutrițională a dietei, dar contribuie și la menținerea unei greutăți corporale normale.

În ceea ce privește alimentele procesate, Adina Alberts avertizează asupra cerealelor la cutie, gata de consum, ca fiind potențiali „vinovați” care împiedică obținerea obiectivelor de pierdere în greutate. Acestea conțin adesea făinuri rafinate, zahăr în exces și aditivi chimici, fiind asociate cu creșterea în greutate și lipsa de nutrienți esențiali.

Specialiștii recomandă combinarea alimentelor cu conținut scăzut de fibre cu proteine și grăsimi sănătoase pentru a menține glicemia stabilă și pentru a prelungi senzația de sațietate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite