Te confrunți cu anxietate sau depresie? Alimentele care te pot scăpa de aceste afecțiuni

0
Publicat:

Din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu anxietate sau depresie. Ambele afecțiuni pot fi alungate cu ajutorul unor alimente, precum afinele și somonul, relatează Deseret News.

Depresia este considerată boala secolului. Foto: Arhivă
Depresia este considerată boala secolului. Foto: Arhivă

Iată care sunt aceste alimente: 

Mușețelul

Mușețel
Mușețelul ajută la reducerea anxietății. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Mușețelul ajută la reducerea anxietății, întrucât conține antioxidanți, dar are și proprietăți antiinflamatorii, conform Healthline. În plus, se crede că această plantă ajută la reglarea neurotransmițătorilor asociați cu starea de spirit, precum dopamina și serotonina. 

Somon

Somon
Somonul este o sursă de Omega 3. Foto: Arhivă

Somonul conține nutrienți care contribuie la sănătatea creierului, precum vitamina D, acizi grași Omega-3, acidul docosahexaenoic și acidul eicosapentaenoic. Acești nutrienți sunt cunoscuți pentru că ajută la reglarea dopaminei și serotoninei, care au impact asupra stării de spirit. 

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră
Ciocolata neagră are o mulțime de beneficii pentru sănătate. FOTO: Arhivă

Ciocolata neagră are o mulțime de beneficii pentru sănătate și este considerată un superaliment. Este plină de fibre, fier, magneziu și antioxidanți, conform Asociației Americane de Psihiatrie. 

Aceasta este, de asemenea, asociată cu efecte pozitive asupra stării de spirit și a sănătății mintale. Un studiu efectuat în anul 2019 la University College din Londra a arătat că persoanele care au mâncat ciocolată neagră au avut șanse mult mai mici de a prezenta simptome depresive decât cele care nu au mâncat deloc ciocolată. 

Afine

Afine
Afinele conțin multe fibre. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Afinele sunt bogate în antioxidanți, recunoscuți pentru faptul că ajută la reducerea anxietății și la ameliorarea stărilor depresive, informează WebMD. Numeroase studii (inclusiv unul din 2020 și unul din 2021) au arătat că consumul zilnic de legume și fructe, precum afinele, este legat de îmbunătățirea sănătății mintale. 

Nuci și migdale

Migdale
Migdalele ajută în lupta împotriva depresiei. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Nucile sunt pline de beneficii pentru sănătatea mintală. Conform cercetătorilor, persoanele mai în vârstă care au consumat 30 de grame de nuci, precum migdale, alune, fistic sau caju, au fost mai puțin predispuse să ia antidepresive sau să dezvolte depresie. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite