Efectele secundare ale migdalelor. Cum riști să mori otrăvit cu cianură, dacă mănânci prea multe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se știe despre migdale că sut foarte bune pentru sănătate și că sunt recomandate în special celor care țin cură de slăbire. Însă trebuie menționat că întotdeauna se recomandă să fie consumate cu moderație, pentru a nu ajunge la efecte secundare.

Migdalele au efect secundare  FOTO Shutterstock
Migdalele au efect secundare FOTO Shutterstock

Migdalele sunt peste tot, de la bolurile de salată până la deserturi. Aceste bucățele mici și crocante sunt foarte bogate în nutrienți, dar puțini sunt cei care știu efectele secundare ale consumuoui lor în exces. Deși compușii sănătoși din migdale le fac o gustare ideală pentru dependenții de fitness care caută controlul greutății, sănătatea inimii și cogniția, consumul lor cu moderație este cheia pentru a profita de toate beneficiile lor pentru sănătate.

Exagerarea cu consumul de migdale produce disconfort și poate afecta negativ sănătatea generală.

Efecte secundare ale migdalelor

Specialiștii spun că aproximativ 30 de grame de migdale pe zi sunt suficiente pentru a asugura un aport de nutirenți și a nu avea efecte secundare.

De asemenea, este recomandat să consumăm migdale crude în loc de migdale prăjite, pentru a menține profilul nutrițional optim, arată Pinkvilla. Puteți înmuia migdalele peste noapte în apă pentru a le îmbunătăți disponibilitatea nutrienților. Se spune că înmuierea migdalelor în apă le sporește beneficiile antioxidante, proteinele și profilul de fibre dietetice.

1. Constipație

Deși migdalele sunt bogate în fibre dietetice de care avem cu toții nevoie pentru a ne menține sănătatea intestinală sub control, consumul excesiv de migdale poate provoca constipație în unele cazuri. Persoanele care nu beau suficientă apă în momentul în care consumă migdale în cantități mari sunt mai predispuse la constipație. De asemenea, consumul de migdale în exces poate crește riscul de a suferi de alte probleme gastrointestinale, cum ar fi balonarea, durerile abdominale și diareea.

2. Creșterea nedorită în greutate

Mulți oameni se întreabă dacă migdalele îngrașă. Trebuie să ținem cont că fac parte din categoria oleaginoaselor. O porție de 30 de grame de migdale conține aproximativ 160 de calorii. Deși consumul a 20-25 de sâmburi de migdale este de obicei sănătos, consumarea lor pe lângă alimente nesănătoase sau procesate poate acumula câteva kilograme în plus. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele sedentare. Astfel, înlocuirea gustărilor obișnuite cu un pumn de migdale zilnic reprezintă o modalitate optimă de a profita de cele mai bune beneficii pentru sănătate ale acestora, ținând la distanță creșterea nedorită în greutate.

3. Alergii

Deși sunt, de obicei, sigure pentru consum pentru majoritatea oamenilor, uneori, ele pot provoca alergii. Dacă sunteți diagnosticat cu o alergie la alune sau la orice oleaginoase (nuci, migdale, caju etc), trebuie să evitați să consumați toate tipurile de oleaginoase, inclusiv migdalele. Simptomele comune ale alergiei orale cauzate din cauza consumului de migdale includ dureri în gât, mâncărimi în cavitatea bucală și buze, limbă și fața umflată

Consumul excesiv de migdale poate duce, de asemenea, la reacții alergice severe, cum ar fi anafilaxia.

4. Consumul excesiv de vitamina E

Migdalele sunt cunoscute pentru conținutul lor bogat în vitamina E și sunt considerate excelente pentru creșterea părului. Cu toate acestea, consumul acestora poate duce la o supradoză de vitamina E în organism. Un exces de vitamina E în organism poate împiedica procesele de coagulare a sângelui din corp și poate duce chiar la repercusiuni grave, cum ar fi hemoragia. Deși administrarea excesivă de vitamina E din cauza consumului de migdale este rară, este întotdeauna mai bine să consumați aceste bunătăți delicioase cu moderație.

5. Pietre la rinichi

Pietrele la rinichi pot fi foarte dureroase și expun pacientul la un risc mai mare de a suferi de infecții renale și ale tractului urinar. Migdalele sunt bogate în oxalați, iar persoanele cu pietre la rinichi ar trebui să evite consumul de migdale în exces. Aceasta deoarece oxalații intestinali, precum cei care se găsesc în migdale, cresc riscul de a suferi de disfuncții renale și de formare a pietrelor la rinichi. Se spune că oxalații din migdale sunt mai biodisponibili, iar 100 de grame de migdale pot conține până la 470 de miligrame de oxalați.

6. Toxicitatea migdalelor

Migdalele care sunt amare la gust pot provoca otrăvire cu cianură la un consum exagerat. Migdalele amare pot conține o concentrație de acid cianhidric (HCN) de 40 de ori mai mare decât cele dulci. Hidroliza enzimatică a acidului cianhidric poate da naștere la tulburări respiratorii, probleme de sănătate mintală și chiar la deces în câteva cazuri. Deși astfel de reacții sunt rare, experții din domeniul sănătății sfătuiesc adesea femeile însărcinate și cele care alăptează să limiteze consumul de migdale pentru a evita potențialele complicații legate de toxicitatea migdalelor.

7. Arsuri la stomac

Arsurile la stomac sunt o afecțiune medicală în care simți o senzație de arsură ascuțită și disconfort în piept, chiar în spatele sternului. Se întâmplă din cauza refluxului de acid în esofag. Dacă ați fost vreodată diagnosticat cu reflux acid sau cu boala de reflux gastroesofagian (GERD), ar trebui să vă limitați consumul de migdale, deoarece acestea sunt bogate în grăsimi. De asemenea, evitați să consumați alimente picante, deoarece acestea pot declanșa refluxul acid și disconfort.

8. Interacțiunea cu medicamentele

Migdalele sunt foarte bogate în mangan, un oligoelement crucial de care organismul are nevoie pentru a funcționa bine în fiecare zi. 100 de grame de migdale dulci, crocante și aromate conțin aproximativ 2,3 mg de mangan, ceea ce este cu mult mai mult decât necesarul zilnic al organismului. În afară de migdale, și alte alimente precum legumele cu frunze verzi și cerealele integrale conțin cantități apreciabile de mangan. Nivelurile ridicate de mangan din organism pot interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi laxativele și medicamentele pentru controlul tensiunii arteriale și antibioticele.

9. Absorbția redusă a nutrienților

Migdalele sunt pline de fibre dietetice, dar consumul prea mare de migdale poate afecta capacitatea organismului de a absorbi nutrienții din alimentele pe care le consumi. Acest lucru se datorează faptului că fibrele din migdale au tendința de a se lega de nutrienți esențiali, cum ar fi fierul, zincul și calciul, îngreunând astfel absorbția acestora de către organism. Trebuie evitată depășirea aportului de fibre alimentare cu peste 30 de grame, pentru a preveni riscul de malabsorbție a substanțelor nutritive în organism. Așadar, limitați consumul zilnic de migdale și beți multă apă pentru a reduce riscul de deficiență de nutrienți.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite