Semne ciudate care indică prezența unei sarcini. Manifestările corpului cărora trebuie să le acorzi atenție

0
Publicat:

Nu doar greață, lipsa menstruației și sânii umflați sau dureroși sunt semne timpurii ale sarcinii. Există și alte indicii ale prezenței unei sarcini, care ar trebui avute în vedere, chiar dacă unele par ciudate.

Test de sarcină. FOTO Shutterstock
Test de sarcină. FOTO Shutterstock

Semnele care anunță instalarea unei sarcini sunt, în general, aceleași, însă, în anumite cazuri, pot există și alte indicii pe care este bine să le urmăreșți. Dr. Andrei Cucu - Medic primar Obstetrică-Ginecologie, explică pe pagina Medicover că aceste simptome „atipice” pot conta enorm în stabilirea unui rezultat, înainte de efectuarea testului sau de vizită la medicul ginecolog.

Temperatură crescută

Specialistul spune că hipertermia este un simptom al sarcinii, produs de creșterea temperaturii corpului după ovulatie.

„Dacă temperatura ușor crescută persistă și după ovulatie, este posibil să fii gravidă. Este un prim semn al corpului care se pregătește pentru dezvoltarea bebelușului și „anunță” că este nevoie de mai multă energie (...) vei resimți tu, că viitoare mămică, la nivelul organismului sunt: amețeli, dureri de cap și piele foarte caldă.”, explică dr. Andrei Cucu.

Tulburări de tranzit

La începutul sarcinii, pot apărea frecvent probleme digestive manifestate, de multe ori sub formă de constipație (cea mai frecventă), grețuri matinale și mai rar diaree.

„În timpul sarcinii tranzitul este încetinit. Acest lucru oferă nutrienților timp suplimentare pentru a fi absorbiți în fluxul sanguin și pentru a ajunge la cel mic”, explică medicul.

Încetinirea tranzitului poate cauza junghiuri, crampe în tot abdomentul, care însă sunt de scurtă durata încă de la începutul sarcinii. Ele nu afectează însă sarcina, precizează specialistul.

Te îmbolnăveșți mai des

Sarcina afectează în mod direct sistemul imunitar, motiv pentru care poți fi predispusă către răcealI. Este importantă evitarea automedicației.

Congestia nazală

Din cauza creșterii nivelului de hormoni și a producției de sânge poate, poate apărea umflarea membranele mucoase existente la nivelul nasului, care pot să se usuce și să sângereze ușor, ducând la senzația de nas înfundat sau chiar nas care curge.

„Dacă știi că nu aveai probleme cu sinusurile, nu ar strică un test de sarcina, pentru că da, acesta este un simptom ceva mai neobișnuit pe care îl poți experimenta la nivelul sarcinii”, spune dr. Andrei Cucu.

Sângerarea de implantare poate fi confundată cu menstruația

O manifestare care poate fi confundată ușor cu o sângerare menstruală ușoară este sângerarea de implantare, care apare în general la 14 zile după fecundarea ovulului

„Dacă această sângerare se suprapune cu ciclul menstrual, este ușor de ignorat și poate fi trecută cu vederea. De aceea, este recomandat să fii atentă și la celelalte simptome specifice unei sarcini și să te programezi pentru un consult ginecologic” recomandă medicul.

Balonarea

Pentru că este comună mai multor afecțiuni, balonarea - un simptom destul de des întâlnit, care anunță instalarea unei sarcini -  este adesea trecută cu vederea de către femei. 

„Când eșți însărcinată, poți resimți balonare, similară cu cea de dinaintea instalării ciclului menstrual. În același timp, odată cu balonarea poți resimți și crampe abdominale, care nu au nicio cauza…digestivă. Ele te anunță că vei deveni mama”, explică medicul, potrivit Medicover.

Amețeală

Dacă să amețești din senin, este posibil să fii însărcinată. Astfel de stări sunt cauzate de o tensiune arterială mai mică sau hipotensiune

Sfatul medicului este ca, în cazul în care observi unul sau mai multe simptome din cele amintite, să faci un test de sarcina la domiciliu sau o programare pentru un consult ginecologic:

Cu cât sarcina este confirmată mai repede, cu atât mai repede poți începe îngrijirea prenatală”.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite