Scade glicemia în mod natural cu seminţe de dovleac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seminţele de dovleac au în compoziţie şi fitosteroli, cu proprietatea de a reduce nivelul colesterolului rău.
Seminţele de dovleac au în compoziţie şi fitosteroli, cu proprietatea de a reduce nivelul colesterolului rău.

Seminţele de dovleac au numeroase beneficii pentru organism şi ţin bolile la distanţă. Acestea sunt motivele pentru care seminţele de dovleac nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta. Acestea sunt o sursă bogată de minerale (magneziu, fier, cupru, fosfor şi mangan), dar şi de Vitamina K.

În plus, deloc de neglijat este şi faptul că seminţele de dovleac au în compoziţie fitosteroli. Numeroase studii au demonstrat că acest compus are proprietatea de a reduce nivelul colesterolului rău din organism.

Ţin diabetul la distanţă

Specialiştii recomandă introducerea în alimentaţie a seminţelor de dovleac şi datorită faptului că acestea pot regla nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel diabetul.

Stimulează lactaţia

Seminţele de dovleac, fierte, te pot ajuta să stimulezi lactaţia. Consumă câte o mână de seminţe de dovleac fierte pe zi, 2 săptămâni, şi vei reuşi să ai mai mult lapte pentru bebeluşul tău.

Te scapă de insomnie şi depresie

Pe de altă parte, aceste seminţe sunt bogate şi în Vitamina E, dar şi în complexul de vitamine B: tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic, vitamina B6 (piridoxina) şi acid folic. Totodată, mai au în componenţă şi L-TRIPTOFAN, o substanţă ce ajută la alungarea depresiei şi a insomniei.

Află pe clicksanatate.ro motive în plus să mănânci seminţe de dovleac!

Un nou dispozitiv românesc care indică Parkinson se poate lansa curând

De ce apare demenţa? Află dacă şi tu eşti în pericol!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite