Şapte motive să consumi castraveţi

0
0
Castravetele este un foarte bun hidratant pentru că este compus din 90 la sută apă FOTO Adevărul
Castravetele este un foarte bun hidratant pentru că este compus din 90 la sută apă FOTO Adevărul

Castravetele este cunoscut drept unul dintre cele mai sănătoase alimente, aşa că nu este de mirare că este pe locul al patrulea în topul celor mai cultivate legume din lume.

Te hidratează
Dacă nu ai timp să bei suficientă apă, te poţi hidrata suficient mâncând un castravete, care este compus din apă în proporţie de 90%.

Luptă împotriva căldurii
Dacă aplici castraveţi pe pielea afectată de arsuri sau insolaţie, vei simţi o ameliorare smnificativă.

Elimină toxinele
Cantitatea de apă disponibilă din castraveţi acţioneză ca un tub de drenaj asupra toxinelor dni organism. Consumul regulat de castraveţi ajută în cazul pietrei la rinichi.

Conţine vitaminele de care ai nevoie zilnic
Castraveţii au în componenţă vitaminele A, B şi C, care îţi conferă energie şi protejează sistemul imunitar. Pentru o porţie completă de vitamine, poţi prepara un suc natural din castraveţi, spanac şi morcovi.

Contribuie la regenerarea părului
Siliciul, vitamina A, vitamina E  şi alte vitamine şi minerale din castravete contribuie eficient la creşterea şi regenerarea părului.

Combat greţurile matinale
Castraveţii sunt un remediu eficient împotriva greţurilor matinale specifice lunilor de sarcină. De fiecare dată când senzaţia de greaţă apare, este recomandat consumul câtorva felii de castravete proaspăt cu tot cu coajă.

Combat cearcănele şi îmbunătăţesc aspectul tenului
Castraveţii sunt ingrediente de bază în multe produse cosmetice, datorită vitaminelor şi antioxidantilor care se regăsesc in conţinutul lor. Pentru iluminarea şi revigorarea tenului, puteţi prepara diferite măsti pe bază de castraveţi proaspeţi. De asemenea, dacă vă confruntaţi cu cearcăne cauzate de oboseală sau de lipsa somnului, puteti aseza câte o felie de castravete pe ochi.
 

Citeşte şi:

Cum să te hrăneşti corect vara asta

Te simţi mai moleşit în această perioadă? Poate fi din cauză că nu mănânci ceea ce trebuie! Atunci, înseamnă că sfaturile noastre vin la ţanc!

Care sunt cele mai bune băuturi de vară

Puţini sunt cei care pot respecta recomandarea medicilor cu privire la cei 2 litri de apă pe zi. Dar dacă ţi-am spune că te poţi hidrata şi cu ceaiuri, cu sucuri de fructe şi de legume, cu supe şi chiar cu bere?

Ce să mănânci ca să ai colesterolul mic

Pentru a ţine colesterolul în frâu, nu te baza doar pe medicamente. La fel de important este şi ceea ce mănânci. Află ce alimente te po ajuta!

VIDEO Prof. dr. Mencinicopschi, la Adevărul Live: „Nu ţineţi salata şi alte legume frunzoase în frigider!“

Salata verde trebuie lăsată puţin la soare. Unele roşii pot conţine substanţe nocive. Iar pepenele trebuie ales cu grijă. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a explicat toate aceste lucruri la Adevărul Live.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite