Care sunt cele mai bune băuturi de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alege sucurile naturale din fructe de sezon
Alege sucurile naturale din fructe de sezon

Puţini sunt cei care pot respecta recomandarea medicilor cu privire la cei 2 litri de apă pe zi. Dar dacă ţi-am spune că te poţi hidrata şi cu ceaiuri, cu sucuri de fructe şi de legume, cu supe şi chiar cu bere?

 Apa îţi potoleşte setea

Desigur, dacă doreşti o hidratare corectă a organismului, cea mai bună băutură este apa, deoarece este bine asimilată de organism.

Pentru ca efectul apei să fie maxim, ar trebui să nu bei o cantitate mare de apă doar atunci când ţi-e sete, ci să îţi faci un obicei din a bea câte trei-patru înghiţituri la fiecare jumătate de oră.

În cazul în care bei multă apă odată, organismul nu este capabil să o introducă imediat în circuit, astfel încât o mare parte se pierde prin transpiraţie.

Deşi este considerată cea mai bună metodă de hidratare pe caniculă, totuşi, apa nu îţi oferă şi substanţele nutritive pe care le pierzi prin transpiraţie.

Sucurile naturale te remineralizează


Pentru un aport de săruri minerale pe care le pierzi prin transpiraţie, alege sucurile naturale din fructe şi din legume de sezon. În zilele caniculare, pierzi o cantitate mare de apă cu minerale. Iar lichidul din fructe este cea mai bună soluţie pentru a te remineraliza.

Fructele şi legumele cu cel mai mare conţinut de apă sunt castraveţii, roşiile, dovleceii, sparanghelul, pepenele roşu etc. Le poţi da prin storcătorul de fructe şi poţi bea sucul rezultat, dar o băutură la fel de bună este cea preparată dintr-o jumătate de pahar de suc natural şi aceeaşi cantitate de apă minerală natural carbogazoasă.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite