Patru produse alimentare care au un conţinut ridicat de zahăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul nostru nu are nevoie de un nivel ridicat al zahărului în sânge, fapt remarcat în ultimul timp şi de studiile care arată că trebuie să evităm consumul anumitor alimente care au un conţinut ridicat de zahăr.

În general cunoaştem alimentele care au nivel ridicat de zahar, ceea ce ne ajută în încercarea noastră de a le consuma moderat sau de a nu le consuma deloc. Din păcate, pe lângă produsele cunoscute pe scară largă, întâlnim şi produse alimentare care fac parte din meniurile noastre obişnuite şi despre care nu ştim că ne pot afecta.

National Health System şi BBC oferă un număr redus de alimente pe care este indicat să nu le consumăm des, dar mai ales să ştim că acestea pot creşte aportul de zahar din organism.

1.Iaurtul

Pentru a îmbunătăţi aroma şi textura iaurtului care are un conţinut diminuat de grăsimi, de obicei este adăugat zahar. National Health System susţine că la 150 grame de iaurt întâlnim 50% din necesarul de zahăr indicat pentru a fi consumat o femeie.

2.Sosurile de roşii

Sosurile de roşii, cu precădere cele destinate pentru paste, au conţinut mai mare de zahăr pentru a face produsul mai gustos şi pentru a reduce aciditatea.

3.Salata coleslaw

Salata coleslaw, fie că luată din comerţ sau făcută acasă folosind maioneză cumpărată, este un alt produs cu un conţinut relativ mare de zahăr. Maioneza este „vinovatul” în acest tip de aliment.

4.Pâinea

Pâinea cumpărată din comerţ conţine de cele mai multe ori aditivi în cadrul cărora întâlnim şi zaharuri. Pentru a ne da seama de conţinutul de zahăr din pâine putem urmări timpul cât rezistă aceasta înainte de a nu mai putea fi bună de consum. 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite