Lista alimentelor care nu trebuie ținute la frigider sub nicio formă: devin toxice sau se strică

0
Publicat:

Unele alimente se strică mai repede, sau chiar pot deveni toxice atunci când sunt ținute la rece.

Anumite alimente nu ar trebui ținute în frigider FOTO Arhivă
Anumite alimente nu ar trebui ținute în frigider FOTO Arhivă

Iată 10 alimente care nu ar trebui niciodată să fie depozitate în frigider și care sunt explicațiile științifice.

1. Uleiurile vegetale

Contrar convingerilor populare, uleiurile vegetale, precum uleiul de măsline, de floarea-soarelui sau de arahide, ar trebui stocate într-un loc răcoros și întunecat, nu în frigider, conform publicației healthshots.com.

Temperaturile reci pot duce la solidificarea sau înnegrirea acestora, pierzându-și astfel proprietățile benefice. Cine și-ar putea dori un dressing de salată întărit?

2. Cartofii

Deși mulți dintre noi îi depozitează în compartimentul pentru legume al frigiderului, cartofii ar trebui ținuți într-un loc uscat, întunecat și răcoros. Temperaturile scăzute din frigider pot transforma amidonul din cartofi în zaharuri, schimbându-le textura și gustul. În plus, umiditatea din frigider îi poate face să se strice mai repede.

Temperaturile scăzute din frigider pot transforma amidonul din cartofi în zaharuri FOTO Arhivă
Temperaturile scăzute din frigider pot transforma amidonul din cartofi în zaharuri FOTO Arhivă

3. Roșiile

Roșiile sunt bune prietene ale salatelor și pastelor, dar nu și ale frigiderului. Temperaturile reci pot altera textura și aroma lor. Este recomandat să le țineți la temperatura camerei, preferabil într-un coș sau pe tejghea, pentru a le menține prospețimea și gustul autentic.

4. Mierea

Da, chiar și depozitarea mierii la frigider poate deveni un subiect delicat. Temperaturile joase pot determina cristalizarea sa, schimbându-i consistența și aspectul. Este mai bine să o păstrați la temperatura camerei, într-un loc uscat.

5. Ceapa

Ați crezut vreodată că ceapa poate influența gustul produselor din jurul ei în frigider? Ei bine, acesta este un alt motiv pentru care merită să o păstrați într-un loc răcoros și uscat, departe de alte alimente.

6. Bananele

Bananele, în mod surprinzător, nu se simt confortabil în frigider. Coaja lor se închide și devine neplăcută, în timp ce procesul de maturare încetinește considerabil. Cel mai bun loc pentru banane este pe tejghea, unde pot să-și păstreze aroma și gustul delicios.

Bananele se înnegresc rapid dacă sunt ținute la frigider FOTO Arhivă
Bananele se înnegresc rapid dacă sunt ținute la frigider FOTO Arhivă

7. Orezul

Stocarea orezului în frigider nu numai că nu este necesară, dar poate afecta negativ textura. Orezul rămas în frigider tinde să devină prea umed și lipicios. Este mai bine să îl păstrați într-un loc uscat și la temperatura camerei.

8. Usturoiul

Usturoiul adaugă un gust intens multor preparate, dar frigiderul nu este locul său ideal. În loc să-l puneți în frigider, alegeți un loc răcoros, uscat, și bine ventilat, care să împiedice mucegaiul să se dezvolte.

9. Avocado

Avocado este o bombă de nutrienți, dar frigiderul îl poate face prea tare și imposibil de mâncat. Dacă este copt, lăsați-l la temperatura camerei pentru a-i menține consistența cremoasă.

Un avocado devine prea tare și imposibil de mâncat, dacă e pus la frigider FOTO Shutterstock
Un avocado devine prea tare și imposibil de mâncat, dacă e pus la frigider FOTO Shutterstock

10. Ciocolata

Deși poate părea surprinzător, frigiderul nu este cel mai bun prieten al ciocolatei. Ciocolata tinde să absoarbă mirosurile din jur, iar condensarea în frigider poate cauza apariția unor pete albe, neplăcute, pe suprafața sa. Este recomandat să o păstrați la temperatura camerei, într-un loc uscat, departe de sursele de căldură.

Temperatura camerei, ideală pentru ciocolată sau cafeaua măcinată FOTO Freepik
Temperatura camerei, ideală pentru ciocolată sau cafeaua măcinată FOTO Freepik

Pe lângă alimentele menționate nici vinul desfăcut, ceaiul sau cafeaua măcinată nu ar trebui depozitate în frigider. Vinul este recomandat să fie consumat în câteva zile de la deschidere, în timp ce aroma ceaiului se poate modifica în frigider, deci este recomandat să fie stocat într-un loc răcoros și întunecat.

Dacă sunteți un iubitor de cafea, frigiderul nu este locul potrivit pentru cafeaua măcinată, întrucât umiditatea poate afecta aroma și gustul său.

Este esențial să cunoaștem necesitățile specifice ale fiecărui produs pentru a le menține prospețimea și siguranța.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite