Alimentul ușor de digerat care te ajută să slăbești mult și repede: „Crește cu 30% randamentul curei”

0
Publicat:

Un aliment banal, ușor de digerat, ajută la pierderea kilogramelor acumulate în exces, în timp record. Medicul Mihaela Bilic spune că un anumit tip de brânză este campioană la slăbit.

Un aliment banal te ajută să slăbești mult FOTO Shutterstock
Un aliment banal te ajută să slăbești mult FOTO Shutterstock

Într-o postare pe pagina sa de socializare, medicul arată care sunt avantajele consumului de brânză vaci.

„Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede

Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescenta după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. “Celebra” brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit”, precizează nutriționistul.

În continuare, medicul explică de ce brânza de vaci ajută la pierderea în greutate, fără niciun efort, dar și fără o limită de cantitate, atunci când e vorba de consum.

„Când spunem “brânză de vaci” ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetătorii englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire. Studiul făcut pe 2 grupuri de persoane cu dietă identică din punct de vedere al numărului de calorii, a arătat o pierdere în greutate superioară în cazul celor care consumau produse lactate. Efectul se datorează conținutului de calciu și proteine din lapte.

Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume- fără limită de cantitate- indiferent ce conținut de grăsime are sau care e brandul de la care provine”, spune dr. Bilic.

Cât este de sănătoasă brânza de vaci? Principalul beneficiu

Conform unor studii, consumul de alimente bogate în vitamina B12, precum ar fi brânza de vaci, poate ajuta la reducerea anxietății. În plus, seleniul din brânza de vaci susține sistemul imunitar și sănătatea tiroidei.  

Deși toată brânza de vaci conține nutrienții menționați mai sus, Sonya Angelone, dietetician, susține că „brânza de vaci conține o cantitate semnificativă de sodiu, dar brânza de vaci cu conținut scăzut de sodiu poate fi consumată dacă sunteți îngrijorat de aportul de sodiu sau dacă trebuie să reduceți sodiul din alimentație".

Brânza de vaci este o sursă bună de proteine, în special de cazeină, care vă poate ajuta să vă simțiți sătui mai mult timp și poate ajuta la pierderea în greutate", afirmă Sheth.   

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite