Ingredientul secret din cartofii de la McDonalds, dezvăluit de un fost angajat VIDEO

0
Publicat:

Un TikToker, care pretinde că ar cunoaște cele mai suculente „secrete” de la McDonald’s a dezvăluit ingredientul secret din cartofii prăjiți, care i-ar face să fie atât de gustoși. În același timp, el a adus și o acuzație șocantă la adresa companiei, veste deloc bună pentru clienții vegetarieni.

Cartofi prăjiți McDonald’s FOTO Pinterest
Cartofi prăjiți McDonald’s FOTO Pinterest

Ingredientul secret: aroma din carne de vită

„Cartofii prăjiți de renume mondial” McDonald’s sunt departe de a fi un produs bun pentru vegetarieni. Indicând faptul că „aroma naturală de carne de vită” este listată ca ingredient în meniul online al companiei din SUA, TikToker-ul Jordan Howlett, în vârstă de 26 de ani, a spus că știe „de ce cartofii prăjiți McDonald’s au un gust diferit față de cartofii prăjiți ai tuturor”.

Se datorează faptului că McDonald’s își gătește cartofii prăjiți cu aromă de carne de vită amestecată în uleiul lor vegetal”, a explicat creatorul de conținut din San Diego.

Videoclip-ul său, postat săptămâna trecută, a strâns 9,6 milioane de vizualizări.

Probabil o veste proastă pentru vegetarieni”, a adăugat el.

Pentru publicația The Post el a spus că atunci când a aflat despre aroma de carne de vită, „a crezut că esteo informație incredibil de interesantă”.

M-am gândit că este o informație pe care oamenii cu probleme alimentare ar putea dori să o cunoască”, a continuat el.

În schimb, pentru el personal, rămâne tot același produs gustos, pe care îl savurează mereu cu plăcere.

Contactați de The Post, reprezentanții McDonald’s nu au oferit comentarii, pe marginea acestui subiect, însă pe site-ul lor scrie că atunci când „furnizorii săi prăjesc parțial cartofii tăiați, ei folosesc un amestec de ulei care conține aromă de carne de vită”.

Aromă naturală de vită conține grâu hidrolizat și lapte hidrolizat ca ingrediente de pornire”, notează compania pe site-ul oficial.

Rămâne, sau nu, un produs vegetarian?

Cu mult timp în urmă, industria alimentară s-a uitat la prețul cărnii de vită și a spus: „Dacă vrem să punem asta în tăiței ramen sau în sos, nu putem extrage aromă și aruncăm carnea de vită – este prea scumpă. Așa că au fost nevoiți să găsească o modalitate de a face arome care nu au început cu produsele din carne”, a spus chimistul Gary Reineccius pentru presă.

Specialistul a explicat că „aroma naturală de carne de vită” este făcută cu aminoacizi, unele zaharuri comune, acid citric și câțiva aditivi pentru umiditate.

Arunci când compoziția este încălzită „avem aromă de carne” care poate fi, de fapt, vegetariană.

Aromă de carne de vită nu a fost întotdeauna un element de bază al cartofilor prăjiți aurii din SUA.

Înainte de anii 1990, garnitura crocantă era gătită într-o cuvă de ulei din semințe de bumbac și seu de vită sau grăsime, ceea ce dădea cartofilor aroma lor decadentă și îi încarca cu grăsimi saturate.

După ce s-au iscat controverse, lanțul de fast-food a făcut trecerea la uleiul vegetal pur, dar patronii tânjeau după același gust de carne. Pentru a liniști ambele tabere, s-a născut „aroma naturală”.

Abia în 2001, reclamanții vegetarieni și hinduși, care nu consumă carne de vită din motive religioase, au dat în judecată pe gigantul fast-food pentru că nu a denumit aditivul pentru carne.

În urma procesului, din care McDonald’s a avut de plătit daune în valoare de 10 milioane de dolari, restaurantul a adăugat calificativul pentru carne de vită pe lista de ingrediente.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite