STUDIU Românii mănâncă de cel mult trei ori pe săptămână în oraş şi preferă fast-food-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini sunt românii care îşi permit să mănânce în oraş FOTO Adevărul
Puţini sunt românii care îşi permit să mănânce în oraş FOTO Adevărul

Foarte puţini români îşi permit să ia masa zilnic în oraş. În cazul celor 20% din români care iau masa de cel mult trei ori pe săptămână în oraş, localurile preferate sunt cele cu servire rapidă care vând burgeri, shaorma, pui prăjit şi cartofi prăjiţi, arată un studiu recent derulat de GfK.

„50% dintre participanţii la studiul GfK declară că au cumpărat de la un astfel de local în ultimele patru săptămâni. Fast-food-urile sunt frecventate cu precădere de către bărbaţi, în timp ce femeile optează mai degrabă pentru patiserii sau covrigării. Cei mai mulţi dintre clienţii acestor locaţii au între 25-34 de ani”, se arată în studiul citat.

Concret, pizzeriile, inclusiv cele cu livrare la domiciliu, sunt pe locul trei în preferinţele tinerilor, în special a celor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. De asemenea, pizzeriile sunt şi opţiunea cea mai des întâlnită la persoanele cu venituri peste medie. Cei cu venituri reduse preferă patiseriile.

Studiul GFK mai arată că pizzeriile sunt preferate în oraşele mari, în timp ce patiseriile şi fast-food-urile sunt preferate în localităţile medii, care au între 50.000 şi 200.000 de locuitori.

Bucureştenii mănâncă cel mai des în oraş

Locuitorii Capitalei şi cei din marile oraşe sunt campioni la frecventa consumului de alimente în afara casei, cu un procent dublu faţă de ceilalţi români. Potrivit cercetării GFK, persoanele cu venituri ce depăşesc 4.000 de lei pe lună obişnuiesc să mănânce în oraş chiar mai des de o dată pe zi.

Cele mai populare locuri de cumpărare a unei mese sau gustări în afara casei sunt, în ordine: McDonald's, KFC (Kentucky Fried Chicken), shaormerii, pizzerii, Fornetti, fast-food-uri independente, cafenele/snack-baruri/ bufet, Spring Time, Subway şi Viva (situate în benzinăriile OMV). Studiul a fost realizat de GfK România pe un eşantion de 1.000 de respondenţi din toată ţara, cu vârsta de peste 15 ani.

Pe aceeaşi temă:

STUDIU Românii mănâncă tot mai sănătos, dar nu renunţă la dulciuri

Românii au început să acorde alimentaţiei o importanţă din ce în ce mai mare, tot mai multe persoane având grijă ca alimentele pe care le cumpără şi consumă să fie cât mai naturale şi cu puţine calorii. Cu toate acestea, dulciurile, inclusiv ciocolata, continuă să fie în topul preferinţelor conaţionalilor, potrivit unui studiu realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

Şapte din zece români cred că stilul de viaţă sănătos înseamnă consumul de fructe şi legume

Şapte din zece români identifică stilul de viaţă sănătos cu consumul de fructe şi de legume şi aproape jumătate din români, cu alimentele naturale, cât mai puţin procesate, potrivit unui studiu realizat de GfK.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite