Germenii de broccoli, un superaliment: Versiunea concentrată din punct de vedere nutrițional

0
Publicat:

Germenii de broccoli sunt o putere nutritivă, notează Yahoo!Life, care explică rezultatele unui nou studiu publicat în Redox Biology, potrivit cărora germenii de broccoli au o concentrație semnificativă de polisulfide.

Germenii de brocoli se pot consuma în salată, smoothie, supă, suc etc. FOTO Shutterstock
Germenii de brocoli se pot consuma în salată, smoothie, supă, suc etc. FOTO Shutterstock

În cazul germenilor de brocoli, concentrațiea de polisulfide - un tip de compus cu proprietăți antioxidante -  este mult mai mare în comparație cu cea a unui broccoli matur.

Este un aspect important dacă ne gândim să-i introducem în dieta noastră.

Potrivit sursei citate, germenii de broccoli sunt, practic, o versiune concentrată din punct de vedere nutrițional a unui broccoli matur. În plus față de polisulfide, germenii de broccoli conțin fibre și calciu, precum și vitaminele A, K și C.

Dacă doriți să vă diversificați dieta prin includerea mai multor antioxidanți, germenii de broccoli sunt un excelent topping pentru salate și sandvișuri și pot fi, de asemenea, gătiți în mâncăruri precum orez prăjit sau supă.

În plus, sunt ușor de cultivat în grădină și nu ocupă mult spațiu.

Brocoli stimulează memoria și ajută în prevenirea cancerului

Amintim că, din familia cruciferelor (varză, conopidă), brocoli se remarcă datorită antioxidanţilor care au puterea de a alunga riscul cancerului. Carotenoizii şi sulforafanul sunt cei care fac din brocoli o legumă anticancer.

Se recomandă trei-cinci porţii de brocoli pe săptămână, preparat câteva minute la abur.

Brocoli, reprezintă una dintre legumele care pot stimula memoria, potrivit rezultatelor unor cercetari intreprinse de King's College din Londra.

Cercetarile respective au avut importante efecte asupra prevenirii si tratarii maladiei Alzheimer, sustine Societatea farmaceutica regala britanică.

Potrivit cercetarilor, extracte din brocoli contin substante care actioneaza in acelasi mod ca medicamentele pentru Alzheimer.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite