Cele mai bune patru fructe pentru scăderea tensiunii arteriale. Recomandările unui cardiolog
0Fructele sunt bogate în nutrienți importanți pentru sănătatea inimii, inclusiv fibre, potasiu și antioxidanți. În cazul în care ai fost diagnosticat recent cu hipertensiune arterială, „consumul unor fructe și legume poate ajuta la menținerea sub control a tensiunii arteriale”, conform cardiologului David Sabgir, relatează EatingWell.
Totuși, există anumite fructe care pot contribui la stabilizarea sau scăderea tensiunii arteriale, datorită proprietăților lor nutriționale. Iată care sunt fructele recomandate de cardiolog pentru scăderea tensiunii arteriale:
Bananele
„Bananele sunt o sursă bună de potasiu, care s-a demonstrat că ajută în controlul hipertensiunii și este recunoscut pentru proprietatea sa de a reduce efectele sodiului în organism și de a atenua presiunea din pereții vaselor de sânge", explică Sabgir.
Avocado
„Nu numai că avocado conține atât fibre alimentare, cât și grăsimi nesaturate, care au fost asociate cu sănătatea cardiovasculară, dar conține și 250 de miligrame de potasiu per porție, ceea ce reprezintă o treime dintr-un avocado de mărime medie", a afirmat el.
„Iar o dietă bogată în potasiu ajută la neutralizarea unora dintre efectele nocive ale sodiului asupra tensiunii arteriale”, a mai ținut să precizeze cardiologul.
Fructe de pădure
Fie că preferi zmeura, afinele sau murele, fructele de pădure pot fi de ajutor în cazul hipertensiunii arteriale, conform medicului.
„Fructele de pădure conțin antioxidanți, inclusiv antociani care, potrivit cercetărilor, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale", susține el.
Kiwi
Acest fruct completează lista, datorită conținutului de vitamine benefice pentru inimă.
„O sursă bună de vitamina C, kiwi poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale la cei cu hipertensiune primară", a afirmat Sabgir. „Cercetări recente au arătat că o porție zilnică de kiwi poate reduce tensiunea arterială sistolică”, a mai spus el.